Ludmilla is overleden

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 om 18:21

Gisteren nacht is Ludmilla overleden. Haar lange en zware strijd mag nu voorbij zijn.

Waarschijnlijk zal vandaag de begrafenis zijn.

 

Update blog:

Gisteren nacht (06-10-19) is Ludmilla na een lange lijdensweg overleden. Ze mocht ruim 3 jaar worden. Wij mogen geloven dat een kindje van zoveel gebeden door God is thuis gehaald.

 

''Hij zal Zijn kudde weiden gelijk een herder; Hij zal de lammekens in Zijn armen vergaderen en in Zijn schoot dragen; de zogende zal Hij zachtkens leiden.''

 

Zaterdagavond (avond voor haar overlijden) ging het al heel slecht met Ludmilla. Ze was niet echt meer bij kennis en ze ademde heel zwaar. Ik heb haar nog even in mijn armen vast gehouden. En toen was mijn verlangen heel groot dat God haar spoedig thuis zou halen.

In die nacht, tijdens haar slaap, terwijl iedereen sliep, is ze overleden.

Zondagochtend vroeg ben ik gelijk naar het ziekenhuis gegaan. Ze lag nog precies in haar bedje zoals ik haar die avond ervoor had neergelegd. 

Haar moeder en ik moesten nog lang wachten totdat de ambulance kwam om het lichaampje van Ludmilla naar het mortuarium te brengen. Uiteindelijk kwam de ambulance, toen moest moeder Ludmilla uitkleden. Moeder en ik hebben samen Ludmilla vastgehouden in de ambulance. Aangekomen bij het mortuarium gaf het wel een schok. Meerdere lijken waren zichtbaar... Ik moest Ludmilla in de koeling leggen en de deur weer sluiten....

Alles ging zo snel, dat er eigenlijk geen moment was om echt even stil te staan bij wat ik nu eigenlijk allemaal gezien heb...

Toen stonden we met legen handen... Wat was dit zwaar voor moeder! 

We zijn naar mijn auto gelopen en heb ik vader en moeder thuis gebracht. Thuis wist nog niemand dat Ludmilla overleden was (niemand heeft een telefoon). Broertje en zusjes van Ludmilla hadden erg verdriet toen ze hoorden dat hun zusje overleden was.

 

Ik ben dankbaar dat ik 2 1/2 jaar voor Ludmilla heb mogen zorgen. Maar ik ben vooral dankbaar dat de Heere Ludmilla als middel wilde gebruiken zodat Zijn woord op dit zigeunerkamp werd gebracht.

Ludmilla was een kindje wat lichamelijk en verstandelijk gehandicapt was. Ze had een heel groot waterhoofd, waardoor de vooruitzichten op een lang leven minimaal waren. Maar, al kon Ludmilla dan niet zien, horen en praten heeft ze veel voor vele mensen mogen betekenen. In de eerste plaats voor mijzelf, heeft de Heere door het leven van Ludmilla mij veel mogen leren. Het leven van Ludmilla heeft veel mensen vaak op de knieën gebracht. Daarom mogen we Hem dankbaar zijn, dat de Heere door het leven van Ludmilla heen, veel werken mocht doen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.