Wilt u helpen met het sponsoren van spullen voor de transporten? Of wilt u zelf een keer naar Oekraïne gaan? Neem dan contact op met de thuisfrontcommissie!


Videoserie: ''Een kijkje in Berehove"

Aflevering 1: De transporten

Aflevering 2: De opslag

Aflevering 3: De gaarkeuken


Ervaringsverhalen van chauffeurs


Blogs

Mei 2023

Zwangerschapsverlof

Inmiddels mag ik 7 ½ maand zwanger zijn. De periode om rustiger aan te doen en met zwangerschapsverlof te gaan is aangebroken. Ik hoop D.V. eind juni/begin juli in Oekraïne te bevallen. Wij zijn tot deze keuze gekomen, omdat mijn man Yura vanwege de oorlog de grens niet over mag en wij daarom niet de mogelijkheid hebben om samen naar Nederland te gaan. Een kleine 3 maanden zal ik met zwangerschapsverlof zijn. Verlof voor mij betekent niet dat de bediening in Oekraïne stil komt te liggen. De oorlog gaat helaas nog steeds door.De gaarkeuken zal gewoon dagelijks open blijven. Yura zal blijven werken in de opslag en de vluchtelingen zullen wekelijks hun voedselpakket kunnen komen ophalen. Het gebrek aan voedsel en andere humanitaire goederen blijft en daarom kunt u in Nederland verder blijven sparen en inzamelen. Tijdens mijn verlofperiode zullen de komende transporten naar Oekraïne minder frequent zijn, maar een humanitair transport regelen blijft mogelijk. Neem contact op met de TFC om te horen wat de mogelijkheden zijn. Tijdens mijn zwangerschapsverlof zal het kinderwerk vanuit mij ook even ‘stil liggen’. Yura, mijn man zal wel verder gaan met het kinderwerk tijdens deze periode. Wij willen jullie vragen om te bidden voor deze laatste periode van de zwangerschap en de bevalling.

Lees meer »

Fietsactie Delfland

Op D.V. zaterdag 17 juni wordt er een fietstocht gehouden waarvan de opbrengst geheel ten goede komt voor het werk van Stefanie in Oekraïne. Hier worden transporten door mogelijk gemaakt en er worden voedsel en medische producten van gekocht. Ook komt een gedeelte ten goede van het kinderwerk in Oekraïne. De georganiseerde fietstocht is door het mooie Delflandse natuurgebied. Het startpunt is bij Hoeve A13 (Delft) Tussen 10.00u en 12.00u kunt u starten. De tocht voert o.a. langs de Ackerdijkse plassen, Midden-Delfland en het prinses Beatrix park. Aan het eind van de route is er gratis friet en snacks. De route is 36km en is eventueel 2x in te korten (30 of 20 km) De kosten zijn 15 euro p.p en kinderen die met ouders meekomen zijn tot 10 jaar gratis. Er is bij Hoeve A13 voldoende parkeergelegenheid voor auto's met fietsendragers. Meld u snel aan! Opgeven is niet verplicht maar voor onze organisatie wel fijn).

Lees meer »

Gods werk!

Vluchtelingen mogen geholpen worden door hen eten uit de gaarkeuken en materiële hulp aan te bieden. Dit werk is uitgegroeid tot een groot project. Wij hebben dit niet kunnen doen zonder Gods leiding. Het is Zijn werk en wij mogen, samen met u, een instrument zijn in Zijn handen. Graag wil ik u een aantal getuigenissen vertellen van Gods werk hier in Beregowo:Vluchtelingen vanuit het oosten, die in Beregowo ‘gestrand’ zijn, moesten alles achterlaten. Velen van hen hebben geen inkomen. Zij ontvangen dagelijks een maaltijd vanuit de gaarkeuken. Daarnaast zien we ook een geestelijke honger ontstaan. Sinds een aantal maanden wordt er na de middagmaaltijd een dienst gehouden in de gaarkeuken. Op een eenvoudige manier krijgen deze vluchtelingen Bijbels onderwijs. De meeste mensen kennen de Bijbelse verhalen niet, laat staan het evangelie, omdat men oosters-orthodox is opgevoed. De Heere werkt in de harten van de vluchtelingen. In de afgelopen maanden mochten 20 vluchtelingen tot geloof komen. Wat een wonder!

Lees meer »

Nieuwe nieuwsbrief

Er staat een nieuwe nieuwsbrief online van Stefanie Evsikov-de Wildt. Klik hier om naar de pagina te gaan waar u hem kunt downloaden. U kunt zich ook altijd aanmelden zodat u de nieuwsbrieven als eerste ontvangt in uw mailbox.

Lees meer »
Maart 2023

Terugblik informatieavond

Een maand geleden was Stefanie in Nederland en mocht ze in een informatieavond iets vertellen over haar werk in Oekraine. Kon u er niet bij zijn dan is hieronder een korte impressie te zien van de mooie avond in Rotterdam. Ook zijn de twee video's uit de presentatie toegevoegd. We zijn dankbaar voor het opgehaalde bedrag van € 2579,45! (Collecte en verkooptafels samen)

Lees meer »
Januari 2023

Informatieavond Stefanie in Hoornbeeck College

Vanaf 15 februari hoopt Stefanie ruim een week in Nederland te zijn. Op D.V. 16 februari is er een informatieavond in het Hoornbeeck College in Rotterdam waar Stefanie iets vertelt over haar werk in Oekraine aan de hand van een videopresenatie. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, krijgt u koffie en thee en is er een tafel met tweedehands boeken, zelfgemaakte producten en producten uit Oekraine t.b.v. het werk van Stefanie. Na de pauze is er nog gelegenheid om vragen te stellen. U bent van harte welkom vanaf half 8! D.s. J. de Bruijn zal deze avond een korte meditatie houden. Parkeren kan naast de school of in de wijk. 

Lees meer »

Weeskinderenhuis

In de afgelopen weken mochten wij dit kindertehuis een aantal keer bezoeken. Hier wonen ruim 60 wees kinderen die gevlucht zijn uit het oosten. Wij (Yura en ik) bidden of de Heere de weg wil wijzen in de bediening met kinderen en dan voornamelijk kinder-Evangelisatie. 

Lees meer »

Opbrengst oliebollenactie

We zijn dankbaar voor de opbrengst van de afgelopen oliebollenactie: € 2230,58! Dit gaat naar de persoonlijke sponsoring van Stefanie. Hartelijk dank voor uw steun!

Lees meer »
December 2022

Het jaar 2022!

Het jaar 2022! Een jaar geleden konden wij nog niet indenken hoeveel dit jaar ons zou brengen. Een jaar van zorgen, maar ook van zoveel zegeningen! Wij zijn de Heere dankbaar voor dit jaar!

Lees meer »