We zoeken nog chauffeurs (busje/vrachtwagen) voor september! Interesse? Neem contact op met de thuisfrontcommissie. Kijk bij ''Blogs'' voor ervaringsverhalen van chauffeurs.

Ervaringen van chauffeurs:

(Klik op de afbeeldingen om hun ervaring te lezen)

Nico Weerheim
(Chauffeur busje)

Jaco
(Vrachtwagenchauffeur)

Bas Kooij
(Vrachtwagenchauffeur)

Johan Pater
(Chauffeur busje)

Jaco
(Chauffeur busje)

Blogs

September 2022

Opbrengst plukactie

We hebben weer twee fijne plukdagen gehad met elkaar. Ook leverde het een mooi bedrag op voor de noodhulp voor Oekraine: € 1100 euro. Plukkers bedankt voor jullie bijdrage! Ook hartelijk dank aan Leen en Ciska van Pommeren dat we opnieuw de mogelijkheid kregen om in hun boomgaart te plukken.

Lees meer »

Nieuwe nieuwsbrief

Er staat een nieuwe nieuwsbrief online. Kijk bij ''nieuwsbrief'' om hem te downloaden. U kunt zich ook aanmelden om de nieuwsbrief per mail te krijgen. 

Lees meer »

Getrouwd 13.08.2022

Zaterdag 13 augustus 2022 zijn wij; Yura Evsikov en Stefanie de Wildt getrouwd. De zegen over ons huwelijk kregen wij in de kerk van Fastov (onder Kiev).  (zie de volgende blog voor de bruiloft in Beregowo 25 augustus 2022)

Lees meer »
Augustus 2022

Pluktactie 2022

In september hebben we onze jaarlijkse, gezellige plukactie. We zijn weer welkom op de boomgaard van familie van Pommeren in Lexmond op zaterdag 17 en 24 september. We plukken appels of peren en verdienen hiermee geld voor de noodhulp die gegeven wordt in Berehove vanwege de oorlog in Oekraine. Geef je nu op om mee te plukken op 1 of beide zaterdagen. Iedereen vanaf 8 jaar mag mee plukken. We plukken van 10.00u tot 16.30u. Overleg met de thuisfrontcommissie als u een halve dag aanwezig kunt zijn. Er is ook mogelijkheid om in overleg door de weeks te plukken voor hetzelfde doel. Voor de lunch en de versnaperingen in de pauzes wordt gezorgd. U kunt op eigen gelegenheid naar de locatie gaan of verzamelen bij de carpoolplaats (de Kabelbaan) in Alblasserdam.

Lees meer »

Bedankt klussers!

De afgelopen week hebben er in het huis van Yura en Stefanie 4 mannen gewerkt uit Nederland. Er is een berg werk verzet in vier dagen tijd! Hier zijn ze heel blij mee! Hieronder een kleine impressie. Helaas was een week te kort om het hele huis woonklaar te maken. Daarom zijn we nog op zoek naar handige mannen die in augustus/september tijd hebben om ook een paar dagen te helpen met klussen. Heeft u interesse of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Gerwin Chevalking (1 van de klussers van vorige week): 06-81804173.

Lees meer »
Juli 2022

Getrouwd voor de wet

Gisteren zijn wij; Yura Evsikov en Stefanie de Wildt voor de wet getrouwd (in Fastov, onder Kiev). Wij zijn de Heere dankbaar dat dit mogelijk is vooral nu in oorlogstijd.

Lees meer »

(Financieel) bouwsteentje

Wilt u een (financieel) bouwsteentje bijdragen voor de renovatie van het huis van Yura en Stefanie? Een aantal weken geleden hebben wij een oproepje gedaan voor klussers voor hun huis in Beregowo (West Oekraïne). Ze zijn dankbaar dat 4 klussers zich aanboden. D.V. maandag 1 augustus gaan ze voor een week naar Oekraïne om een begin te maken met de renovatie. Echt super!

Lees meer »

Gebedsverhoring

Wij kregen van het gemeentehuis heel goed bericht: ze geven ons toestemming om voor de wet te trouwen! (Door de oorlog in Oekraïne is het niet mogelijk om met een Russisch nationaliteit voor de wet te trouwen)

Lees meer »

Klussers gezocht!

Zoals jullie weten hopen Yura en Stefanie D.V. binnen 2 maanden te trouwen. Yura en Stefanie hopen een huisje te kopen in Beregowo . Het is een mooi huisje , maar heeft wel een flinke verbouwing nodig . Wij, als TFC, zijn op zoek naar bouwvakkers of mannen met klushanden die bereid zijn naar Beregowo af te reizen om met elkaar het huis bewoonbaar te maken.

Lees meer »
Juni 2022

Reizen naar het oosten en trouwen voor de wet

Hallo allemaal, Van woensdag 22 juni tot en met maandag 27 juni ben ik in Nederland geweest. Het waren fijne dagen. Vadim en Sveta(mijn geestelijke/Oekraïense ouders)hebben gelogeerd bij Andre en Alone(gezin van het familiehuis). Samen met mijn moeder heb ik verschillende bezoeken afgelegd. Wat was het fijn om mijn familie, de chauffeurs van de transporten en de mensen van de tfc weer te zien!!

Lees meer »