Videoserie: ''Een kijkje in Berehove"

Aflevering 1: De transporten

Aflevering 2: De opslag

Aflevering 3: De gaarkeuken


Blogs

April 2024

Pasen!

Christus is waarlijk opgestaan! Met deze zin hebben we elkaar de afgelopen weken begroet.

Lees meer »
Maart 2024

Inmiddels weer terug in Oekraïne

Lieve mensen in Nederland, Inmiddels zijn Debora en ik al weer enkele weken terug in Oekraïne. Van 2 t/m 16 maart mochten wij met verlof zijn in Nederland. Het was een drukke maar fijne tijd. Verschillende dingen moesten geregeld worden, waaronder het Nederlandse paspoort van Debora. Dankbaar dat dit nu geregeld is!Op 9 maart was er de informatiemiddag. Wij willen u hartelijk bedanken voor uw belangstelling! Binnenkort zal de thuisfrontcommissie u berichten over de opbrengst van de collecte en de verkoop van verschillende artikelen.Nu wij weer terug zijn in Oekraïne hoop ik jullie weer regelmatig op de hoogte te stellen van onze werkzaamheden hier.

Lees meer »
Februari 2024

Workshop Aquarellen t.b.v. Stefanie

Afgelopen donderdag hebben we aan de Schutsegroep uit Hendrik Ido Ambacht een workshop aquarelleren en handletteren gegeven, waarmee €102,- euro is opgehaald voor het werk van Stefanie. Het was een gezellige avond en er ontstonden mooie kunstwerken (zie foto's). Bedankt voor jullie bijdrage!

Lees meer »

Informatie middag 9 maart

Van harte welkom op de informatie middag op 9 maart in het Hoornbeeck! U kunt parkeren op het terrein en er wordt gezorgd voor eten en drinken. Heeft u vragen dan kunt u altijd contact opnemen met de TFC.Opgave is niet nodig. We kijken uit naar uw komst!

Lees meer »

Paspoort Debora, Verlof en informatiemiddag

Debora, ons dochtertje, had tot nu toe alleen een Oekraïense geboorteakte. Omdat Yura de Russische nationaliteit heeft, ik de Nederlandse en Debora geboren is in Oekraïne, mag zij uit 3 nationaliteiten kiezen. Enkele maanden geleden zijn wij begonnen met de aanvraag van de Nederlandse nationaliteit en het daarbij behorende paspoort voor haar. Vanwege de oorlog in ons land is alleen het aanvragen van een noodpaspoort mogelijk.

Lees meer »
Januari 2024

Opbrengst oliebollenactie

In de maand november werd de jaarlijkse oliebollenactie gehouden voor "Stefanie in Oekraïne".Begin december waren we al vroeg in de vorst aan het inpakken en konden veel mensen genieten van heerlijke versgebakken oliebollen. Hiermee is ook nog eens het mooie bedrag van € 1,640.14. opgehaald. De oliebollen en appelbeignets werden gebakken door bakkerij Voordijk. Iedereen hartelijk dank voor uw bijdrage!

Lees meer »

Schoenendoosactie

De kinderen van de Johannes Calvijnsschool te Krimpen aan de IJssel, hebben maar liefst 170 gevulde schoenendozen gemaakt. Deze hebben wij mogen uitdelen aan de kinderen in het kindertehuis te Bat'ovo (Oekraïne). Alle kinderen hartelijk dank voor jullie inzet! Jullie hebben deze kinderen, die veel hebben meegemaakt, een blije dag bezorgd.

Lees meer »
December 2023

De afgelopen (Kerst)dagen

In de afgelopen dagen mocht het Kerst zijn. Over heel de wereld werd er Kerst gevierd. Wij hebben het hier in Oekraïne ook mogen vieren: dat de Heere Jezus Christus voor ons op deze aarde is gekomen om zondaren zalig te maken van hun zonde.

Lees meer »

Bedankje voor de helpers van de opslag

De helpers van de opslag mogen al bijna 2 jaar in de opslag dienen. Bijna elke dag staan ze klaar om vrijwillig een handje te helpen. Dat verdiend natuurlijk een "Kerstpakketje" ;-). De helpers van de opslag willen de groeten ook aan de Nederlanders overbrengen en bedanken hartelijk voor de hulp.

Lees meer »