Begrafenis regelen

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 om 12:23

Vanmorgen vroeg heb ik de ouders van Ludmilla opgehaald om verschillende dingen te regelen voor de begrafenis.

Als eerste gingen we een kistje regelen. Er was maar één maat kistje voor het lichaampje van Ludmilla. Dit was gelukkig allemaal snel geregeld. Daarna naar de markt gegaan om een mooi jurkje te kopen voor Ludmilla. 

Inmiddels was al besloten dat de begrafenis niet vandaag zou zijn maar morgen, omdat familie van vader verderop in Oekraïne woont. (In Oekraïne is het normaal om binnen 24 uur de begrafenis te doen). Ouders hadden wel het verlangen om vandaag al het lichaampje van Ludmilla naar huis te brengen. Daarom gingen we naar het Mortuarium. Na lang wachten werd ons gezegd dat het lichaampje van Ludmilla vandaag niet meer vrij zou komen doordat er gisteren meerdere lichamen binnen waren gebracht. Ze wilde eerst nog sectie op het lichaam van Ludmilla verrichten en daar hadden ze vandaag de tijd niet meer voor. Toen de ouders van Ludmilla dat hoorde, lieten ze weten dit echt niet te willen. Waarvoor zouden ze nog hun dochtertje opensnijden? Ze weten toch dat Ludmilla een waterhoofd had en ziek was? Toen we dit aangaven dit absoluut niet te willen, bleek dit een heel groot probleem te zijn. Na lang gepraat te hebben, ging de arts met de hoofdarts in gesprek. Ouders moesten een brief opstellen dat zij er op tegen waren dat er sectie op het lichaam van Ludmilla wordt verricht. Na lang wachten en bij meerdere mensen een handtekening te hebben gehaald, is het papier goed gekeurd. 

Toen snel weer terug naar het mortuarium. En toen bleek dat de arts die de lichamen vrij kan geven net naar huis was... Deze arts werkt alleen in de ochtend en morgen om 7 uur zijn we de eerste.

Er zat niets anders op dan met lege handen naar huis te gaan. We zijn weer terug naar het dorp gereden waar moeder woont. Bij de begraafplaats een plaatsje uit gezocht waar morgen Ludmilla begraven zal worden. 

D.V. morgen om 2 uur zal de begrafenis zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.