Een nieuw transport: het vluchtelingenkamp

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 22:28

Weer een aantal drukke, maar mooie dagen achter de rug.

Gisteren zijn er weer 6 busjes uit Nederland aangekomen. Opnieuw mochten we heel veel spullen uit Nederland ontvangen. Echt super! Bij deze spullen zaten ook een aantal legertenten met de inrichting daarvan. Deze worden gebruikt om meer vluchtelingen op te kunnen vangen.

 

Vanmorgen bleven nog 8 mannen om de legertent op te zetten. In Lavki, een plaatsje verderop, worden veel vluchtelingen opgenomen. Wel 170 mensen in één gebouw. Men wil vanaf nu de vluchtelingen in deze tenten op gaan vangen. De mannen uit Nederland hebben echt super hard gewerkt. In korte tijd stond de legertent overeind. De veldbedden en de gesponsorde kachel zijn ook geplaatst. Echt een topteam👍🏼


Alle mensen hartelijk dank die hier aan meegewerkt of gedoneerd hebben.

 

In de afgelopen dagen (elke dag is hier kerk) hebben we meerdere dominees en/of broeders uit verschillende landen op bezoek gehad. Uit Amerika, Japan en Hongarije. Zo heel bemoedigend al deze bezoeken.

 

Verder is het in onze provincie nog rustig wat betreft bombardementen. Vandaag rond 3 uur ging het luchtalarm wel weer af.
In de rest van Oekraine gaan de bombardementen en beschietingen nog steeds even heftig door. Blijft u bidden?

 

Volgende weken blijven er transporten gaan richting Stefanie. Stefanie geeft aan dat er echt een enorme behoefte aan voedsel is, omdat er weinig meer te koop is: in andere plaatsen is al daadwerkelijk een hongersnood. Ook zjin we nog hard op zoek naar verzorgingsproducten en voor in de tenten zijn we ook nog op zoek naar (opvouwbare/opklapbare) opbergruimtes. Wilt u hier ons bij helpen? Check de transportpagina voor meer info.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.