Al een maand oorlog

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 19:21

Al een maand oorlog! Een maand geleden kon ik mij niet voorstellen wat het is om in een land te leven waar oorlog is.


Vele bombardementen en beschietingen. Ontzettend lijden, grote zorgen, angst en onbeschrijfelijk verdriet. Het is een verschrikkelijke oorlog. Eigenlijk weet ik niet te omschrijven hoe het echt is. De beelden die jullie in Nederland d.m.v. het nieuws zien, laten nog niet de helft zien van de harde en vreselijke werkelijkheid. Wat ik jullie niet genoeg kan zeggen is te (blijven) bidden voor Oekraïne en Rusland!

In de afgelopen periode heb ik regelmatig de vraag gekregen wat nu mijn bediening is. Ook werd de vraag gesteld hoe de situatie in het westen van Oekraïne is, waar ik momenteel verblijf, sinds ik gevlucht ben uit het midden van Oekraïne. Eerst wat over de situatie. Het is in de omgeving waar ik nu verblijf rustig en wordt niet geschoten en/of gebombardeerd. Ongeveer 250 km. hier vandaan is wel gebombardeerd. Het luchtalarm gaat de afgelopen dagen bijna dagelijks af. Het geeft mij geen enkele angst. De Heere geeft mij rust!

Dan nog wat over mijn bediening. Sinds de uitbraak van de oorlog en mijn vlucht naar het westen van Oekraïne is mijn bediending totaal veranderd. De eerste dag zat ik nog in de schulp van vluchteling. Al snel mocht ik inzien uit die schulp te gaan. Ik moest en mocht de taak van veldwerker in een land van oorlog op me nemen. Vele vluchtelingen zijn over de grens gegaan, maar ook velen zijn naar het westen van Oekraïne gekomen. Al deze mensen hebben een dak boven het hoofd nodig, een matras en eten. De kerkelijke gemeente, die ik hier bezoek, kookt wel voor 300 vluchtelingen per dag. Dagenlang staan de zusters van de kerk in de keuken te koken. Veel levensmiddelen zijn nodig. Bij ons in het westen van Oekraïne hebben we nog redelijk wat levensmiddelen in de supermarkten, al gaat dit ook minder worden. Echter in plaatsen zoals Charkov, Kiev en Marioepel is een groot tekort aan voedsel. Toen is het idee ontstaan om hulptransporten vanuit Nederland naar Oekraïne te laten komen. Inmiddels zijn er al 6 vrachtwagens en 7 busjes met hulpgoederen naar Oekraïne gekomen. De aankomende dagen staan er nog veel meer hulptransporten gepland. Zie ook de website waar alles staat beschreven. Iedereen, na de Heere, hartelijk dank voor deze hulp. In een volgend bericht zal ik u vertellen hoe de hulpgoederen gebracht worden naar het front.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.