Licht in de duisternis (deel 2)

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 07:18

Trouw bleef ik deze kinderen, in de afgelopen weken, in deze moeilijke situatie bezoeken. De situatie waar deze 6 kinderen in wonen went nooit. Als ik ze bezocht dan bad ik met de jongens of de Heere er in mocht voorzien dat ze weer aangesloten konden worden aan het stroom.

Als ik de jongens bezocht was dat het lichtpuntje van de dag voor hen. De jongens staan erg open als ik hen vertel over God en Zijn woord. Zo was het op een avond, toen ik hen bezocht: moeder kon zich niet beheersen en schold en schreeuwde tegen haar kinderen. Haar zoontje van 8 jaar stond op en trok aan moeders trui: ‘’Mama, weet je dat God alles ziet? Zelfs als we nu in het donker zitten.’’ Moeder vroeg streng van wie hij dit wist. Hij antwoordde: ‘’Stefanie heeft ons verteld dat God ons altijd ziet, als wij Hem gehoorzaam zijn, maar ook als wij slechte dingen doen.’’

Deze woorden van haar zoontje brachten de moeder  aan het denken…

Enkele dagen geleden kreeg ik in de ochtend een berichtje van een sponsor. De Heere heeft onze gebeden verhoord, er mochten financiën zijn om de elektriciteit rekening te betalen van dit gezin. Maar voordat ik naar dit gezin kon rijden om dit mooie nieuws te vertellen, kreeg ik al een bericht van deze jongens dat ze aangesloten waren aan het stroom. Ik begreep er niets van… Later bleek dat moeder geld bij iemand had geleend om de rekening te kunnen betalen. Nadat ik het geld aan moeder overhandigd had, mochten we de Heere hier samen voor danken.

Afgelopen zaterdag bracht het bezoek aan dit gezin een goede wending. Bij binnenkomst zat moeder aan tafel, samen met een vriendin en een oma. Ik schoof aan tafel, kreeg een gerookt visje voorgeschoteld en kwamen de gesprekken op gang. Al snel ging het gesprek over op corona, inenting en de dood. Ik vroeg aan oma, weet u wie voor u gestorven is? Oma antwoordde verbaast: ‘’Is er iemand voor mij gestorven?’’ Al snel kwam Sasja, 12 jaar, (die geregeld met mij mee gaat naar de kerk) er bij staan. Hij zei: “Ja oma, de Heere Jezus Christus is voor ons gestorven. Het gesprek liep verder over geloof en bekering. Dit gaf mij een mooie gelegenheid om hen uit te nodigen voor de Kerstdienst van 25 December. Oma, moeder en haar vriendin beloofde om te komen. Zij wilde ook wel eens weten wat er in de kerk verteld word. De jongens van 10,12 en 14 jaar gaan al een jaar met mij mee naar de kerk en bezoeken al enige tijd de JV en de kinderclub. De nieuwsgierigheid bij deze vrouwen maakt het dat zij D.V. 25 december naar de kerk hopen te komen. Laat we bidden dat deze nieuwsgierigheid over mag gaan naar een verlangen om de Heere Jezus Christus waarlijk te mogen kennen.

Allen goede Kerstdagen toegewenst!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.