Alonka 3 jaar

Gepubliceerd op 3 juli 2021 om 19:51

Hiep hiep hoera, Alonka al weer 3 jaar!

Als ik naar haar kijk, dan zie ik dat de Heere grote wonderen in haar leventje heeft gedaan. Toen zij 8 maanden oud was liep ze een hersentrauma op, waardoor ze gehandicapt is geworden. De artsen gaven geen hoop dat ze zou gaan zitten, lopen en praten. Inmiddels woont ze 1,5 jaar bij ons. Er is er veel voor haar gebeden. De vele therapieën heeft de Heere willen zegenen.  
En nu met haar 3e verjaardag rent ze door de kamer en zegt ze haar eerste woordjes. Als je aan haar vraagt hoeveel jaar ze is dan zegt ze bijna correct: DRIE!!! 

Het is nog wel aan Alonka te zien dat ze een  hersentrama heeft. Haar verstandelijke en lichamelijke ontwikkeling is te vergelijken met een 1,5 /2- jarig kind. Maar met elk stapje en elke ontwikkeling die Alonka maakt zijn wij de Heere dankbaar dat het zo mag gaan.

Soms beeld ik me in hoe het zou zijn als Alonka nog steeds in het kindertehuis had gewoond.  Alleen maar in haar bedje zou liggen en geen therapie had gekregen. Waar ze niet werd getroost als ze verdriet had, geen liefdevolle armen om haar heen zou voelen. Maar (waarschijnlijk) later ook niet over de Heere Jezus Christus zou horen. 
Wat zijn we  dankbaar dat dit mooie meisje nu bij ons in het familiehuis mag wonen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.