Verblijf van mijn ouders en Jan in Oekraine

Gepubliceerd op 26 april 2017 om 15:32

Mijn ouders en mijn broer Jan zijn 5 dagen bij mij gebleven in Oekraïne. Ik heb mijn ouders en Jan van alles kunnen laten zien in Beregowo. Het is als Nederlander heel bijzonder om hier de markt te bezoeken. De Oekraïense markt is niet te vergelijken met de Nederlandse markt. De markt hier is veel groter en je moet ruim de tijd nemen om de hele markt te kunnen zien.
We hebben een bezoek gebracht aan het ziekenhuis waar ik nu werk. Ze mochten maar even komen kijken en ze mochten niet op de kamer komen van de kinderen (1 grote ruimte). Het was fijn om dit aan hen te laten zien, zo hebben ze een goed beeld bij het ziekenhuis.

Wij wilden ook graag een dag naar de bergen. Ik woon namelijk in het Karpaten gebied. Maar de wegen zijn helaas nu niet begaanbaar door de afgelopen winter. We hebben wel een bezoek kunnen afleggen aan het kruis van Beregowo. Dit kruis staat op de top van de heuvel van Beregowo. Op dit punt heb je mooi uitzicht over Beregowo (zie foto).

Op zondagochtend zijn we in Beregowo naar de kerk geweest. Op zondagmiddag was er een speciale dienst in een andere kerk. Deze speciale dienst was er omdat er op deze dag 500 jaar Reformatie werd herdacht. Bijzonder om te zien dat zo ver weg hier de Reformatie ook wordt herdacht. Er waren verschillende kerken uitgenodigd. Dominee Istwan uit Roemenië was ook aanwezig. Hij mocht de prediking houden over 2 Koningen 23 over de Reformatie onder Josia. Ook al heb ik niet veel kunnen verstaan in het Hongaars, Roemeens en Oekraïens, wel kon ik zien dat de Heere ook mag werken in deze kerken.

Nadat ik zondag- op maandagnacht afscheid genomen heb van mijn ouders en Jan, zijn zij weer de 2 dagen durende reis begonnen naar Nederland.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.