Sanyika mag wonen in een gezin

Gepubliceerd op 20 december 2017 om 22:56

Jullie hebben in de blogs, de laatste nieuwsbrieven en op de informatieavond gehoord over Sanyika.

Twee weken geleden was het de grote dag voor Sanyika: hij is gaan wonen in een gezin! Het is heel bijzonder dat dit mogelijk is.

Een jaar geleden, toen Sanyika bij ons in het ziekenhuis werd opgenomen, was hij al meerdere keren van ziekenhuis, kindertehuis en thuis veranderd. Het zag er naar uit dat zijn uiteindelijk “thuis” het kindertehuis zou worden, want Sanyika kan niet meer thuis wonen bij zijn ouders. Zijn ouders hebben alcoholproblemen en zijn uit de ouderlijke macht ontzet. Sanyika heeft ook gezondheidsproblemen. Toen hij 4 jaar was woog hij nog maar 9 kilo. Na een jaar kregen we toestemming van de artsen om onderzoeken te laten doen met Sanyika. Waarom groeit hij niet en waarom is hij zo zwak? Uit de onderzoeken bleek dat hij een gluten- en lactoseallergie heeft.

Wij hebben geprobeerd of het mogelijk is dat Sanyika in een familiehuis kan wonen. Een familiehuis is dat een echtpaar 10 pleegkinderen in hun eigen huis laten opgroeien. Het leek onmogelijk, wie wil hem hebben? We zijn heel dankbaar dat Sanyika nu een warm thuis mag hebben, hij mag opgroeien in een liefdevol gezin. Maar het fijnste is dat Sanyika nu in een christelijk gezin mag opgroeien en dat hij uit de Bijbel hoort vertellen en leert om te bidden.

Als vrijwilligers hebben we een jaar lang gebeden of Sanyika in een familiehuis mocht terecht komen, i.p.v. in een kindertehuis. Onze gebeden zijn nu verhoord, hier zijn we God heel dankbaar voor.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.