Mirjam

Gepubliceerd op 5 januari 2018 om 22:54

Op dit moment zorg ik voor Mirjam. Een heel lief klein meisje van nog maar 3 maanden oud.

Mirjam heeft vermoedelijk al vanaf haar geboorte in het ziekenhuis gelegen. De eerste weken na haar geboorte verbleef ze in een ander ziekenhuis.

Mirjam heeft het syndroom van down en hartfalen. Ze moet eigenlijk hoognodig worden geopereerd aan haar hartje. Volgens het ziekenhuis is ze daar nog te jong voor. Door deze aandoeningen heeft ze weinig weerstand waardoor ze twee weken geleden erg ziek werd en hoge koorts kreeg. Ze ging toen minder drinken en elke dag viel ze af. Als het niet beter gaat, komt ze te sterven.

Wij maken ons zorgen om haar. En wat heel bijzonder en uitzonderlijk is: de dokters en de zusters maken zich ook zorgen om haar. Elk kwartier komen ze op haar kamer kijken hoe het met Mirjam gaat en of ze niet nog wat wil drinken. Elk uur wordt er gekeken of ze een schone luier nodig heeft. Het is echt heel bijzonder om te zien dat de zusters nu zo goed voor haar zorgen. En wat het nog meer bijzonder en uitzonderlijk maakt: Mirjam is een zigeunerkindje en ook nog van een familie die hier niet echt goed bekend staat (meestal krijgen zigeunerkinderen nauwelijks aandacht en zorg). Wat is er opeens gebeurd dat ze de zorg voor Mirjam nu zo serieus nemen? We weten het niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.