Benjamin is overleden

Gepubliceerd op 27 december 2018 om 21:32

Zojuist hebben wij het verdrietige nieuws gekregen dat onze lieve Benjamin op eerste kerstdag is overleden. Hij mocht 10 maanden worden.

Wat een verdriet en veel vragen roept dat bij ons op...

Benjamin kwam bij ons toen hij ongeveer 2 maanden was, hij is als prematuur geboren. Hij spuugde in één keer grote hoeveelheden. Na onderzoek werd er gezegd dat Benjamin pylorus stenose of pylorus spasme heeft, dat is een vernauwing aan de maaguitgang. (U kunt dit allemaal nalezen in de blogs van: 31-05-18/05-06-18/9-07-18) Op een wonderlijke manier is Benjamin hier van genezen. Hij had ook een hartprobleem, waaraan hij geopereerd moest worden. Omdat Benjamin uit de ouderlijke macht is ontzet is een operatie regelen voor een kindje, wat eigenlijk van de overheid is, erg moeilijk. Daarbij was het ook nog zo dat hij minimaal 8 kilo moest wegen. Toen hij 6 maanden was, mocht hij de 4 kilo behalen. Wat waren wij blij en dankbaar dat Benjamin met hulp van speciale voeding mocht groeien. Toen hij bijna 9 maanden was, moesten wij hem naar het kindertehuis brengen. Wij hebben hem daar met veel verdriet achter gelaten... Zou het kindertehuis dan  nu de operatie voor hem gaan regelen? 

Op de laatste informatieavond heb ik u verteld dat Benjamin het broertje is van Sanyika. (Sanyika heeft een groot deel van zijn vier jarige leventje in het ziekenhuis doorgebracht. Dit omdat zijn ouders niet meer voor hem konden en mochten zorgen.) Vlak na de een na laatste informatievond werd het gebed voor Sanyika verhoord: hij mocht samen met zijn zussen in een warm familiehuis wonen. 

Er is ook op de afgelopen informatieavond voor Benjamin gebeden of hij nog geopereerd mocht worden en hij ook zijn thuis mag krijgen. Helaas mocht dit voor Benjamin niet meer zo zijn. Onze verwachting is van Hem, die kwam als Kind en Zijn belofte ook voor kinderen gegeven heeft, en ook ons bidden voor Benjamin gehoord heeft, zoals Hij ook zijn maagafsluiting wonderlijk heeft willen genezen op ons gebed. 

Wij hopen dat we nog bij de begrafenis kunnen zijn. Het is namelijk niet zeker of Benjamin wel zijn eigen begrafenis krijgt, omdat zijn lichaampje eigenlijk van de overheid is. Morgen horen wij daar meer over. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.