Verblijfsvergunning verlengd

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 om 21:29

Enkele weken geleden moest ik mijn verblijfsvergunning weer verlengen.

Met een man hier uit de kerk ging ik naar de migratiedienst. In gebed gingen we er heen. Wat zullen er dit jaar voor 'problemen' zijn? Meeste jaren was er wel iets niet orde of was de procedure veranderd. Op maandag hebben we de papieren ingeleverd en de volgende dag konden we gelijk de aanvraag bij de migratiedienst doen. Dit was nog nooit zo snel gegaan. Zou het dit keer dan zonder problemen lukken? We wisten dat we te vroeg waren voor de verlenging van de verblijfsvergunning, maar het kon niet anders omdat ik voor een week naar Pomichna zou gaan (1000km verderop in Oekraïne). 
Toen we aankwamen bleek ''de chef'' niet te werken op deze dag. De dagen dat hij wel werkte stonden beschreven op de deur. Wat te doen, wachten of naar huis gaan? We besloten te wachten. En daar kwam ''de chef'' aan die onze documenten moest goedkeuren. Hij liep vluchtig langs ons heen, riep nog dat hij vandaag ons niet zou helpen en deed de deur achter zich op slot. Wat nu? We gingen bidden of deze man ons toch nog wilde helpen. Want als die dag de verlenging van de verblijfvergunning niet aangevraagd zou worden, dan zou ik na mijn bezoek aan Pimichna, te laat zijn met aanvragen, met de gevolgen van dien.
Uiteindelijk ging de deur van het kantoor van deze man van het slot af. We opende de deur en vroegen of hij ons echt niet kon helpen. Dit werd niet in dank afgenomen en er werd ons toegeschreeuwd om dan maar naar een andere ''chef'' opzoek te zoeken. Maar helaas was deze  op vakantie. Uiteindelijk kwamen we bij de laatste ''chef'' die ons zou kunnen helpen. We hebben eerste gebeden met elkaar. Maar ook deze man bleef voet bij stuk houden. Toen we zeiden tegen deze man: Weet u, als u niet tekent dat zou het betekenen dat Stefanie hier niet mag wonen en veel kinderen de hulp niet kunnen krijgen die ze hard nodig hebben. Weet u dat er mensen nu op dit moment voor u bidden dat u deze papieren tekent?
Toen stak hij zijn hand uit naar mijn documenten, zonder ze te lezen, zetten hij er een krabbeltje op. Wat een gebedsverhoring! Deze ''chef'' heeft totaal de documenten niet bekeken en heeft ze gelijk goed gekeurd. Hier mogen we de Heere voor danken dat Hij deze ''chef'' gewillig heeft gemaakt om de documenten voor de verlenging van de verblijfsvergunning te tekenen. 

Toen konden we naar het afnemen van de vingerafdrukken en het maken van de foto.
En nu, gisteren, na enkele weken, heb ik de nieuwe verblijfsvergunning mogen ophalen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.