Bericht van het familiehuis uit Pomichnaja

Gepubliceerd op 24 oktober 2019 om 21:29

“Wij als gezin zijn inmiddels aangekomen in Pomichnaja.

Het was moeilijk om los te laten waar je aan gehecht bent, familie, goede vrienden, werk. Wij zijn hier al ongeveer 2 maanden. In deze periode zijn wij meer te weten gekomen van de mensen in deze omgeving. Onze kinderen hebben kennis gemaakt met de nieuwe school, leraren en de klasgenoten. We begrepen uiteindelijk de bijzondere voorschriften van deze school en weten nu niet hoe we verder moeten. Er zijn hier heel erg strenge regels, en we weten nog niet of het verstandig is om onze kinderen hier naar school te sturen. We denken er nu aan om thuisstudie te proberen.

 

We hebben bijna ons huis op orde, onze spullen opgeruimd. In dit huis raken we elkaar vaak kwijt. Het is een groot huis, met een grote keuken en vele kamers. We begrijpen steeds meer wat er in ons leven moet veranderen; de kinderen moeten nog meer broertjes en zusjes aannemen en wij moeten nog meer kinderen opnemen in ons hart.

 

Momenteel zijn wij ons actief aan het voorbereiden tot het aannemen van kinderen in ons gezin. De sociale dienst is al geweest en heeft al een voorstel gedaan voor 5 jongens vanuit het zelfde gezin. Éen van hen is gehandicapt.

Ook zijn wij bezig om het verwarmingssysteem te installeren. We zouden dit graag gedaan hebben voordat de kinderen komen, zodat zij het warm hebben in de koude winter en zodat het een economisch verwarmgssysteem wordt. Hier zijn de winters kouder, tot -20°C.

 

Bedankt voor alles in het bijdragen in het project voor de bediening van weeskinderen, voor het gebed en voor de materiële ondersteuning. Onze volgende stap is, als het verwarmingssysteem klaar is, om kennis te maken met de kinderen die bij ons komen wonen. We hebben ook een stukje grond, waar we graag bessenstruiken, fruitbomen en groentes willen plaatsen (om de kosten ten minste gedeeltelijk te dekken).

 

We wennen aan deze gemeente, we beginnen deel te nemen aan de bediening. Elvira, oudste dochter, zingt en speelt op haar dwarsfluit in de dienst en ze is betrokken bij de J.V., ze houdt hier erg van. De jongens zijn nog verlegen om de zondagschool te bezoeken. Soms als we thuiskomen, vinden we eten of bloemen voor de deur. De kerk ondersteunt ons op elke manier. Zij willen dat de bediening voor de weeskinderen ontwikkeld. Ondanks hun kleine salaris en pensioen, helpt iedereen zoveel hij kan. Zoals: iemand brengt groente uit de tuin, iemand helpt met schoonmaken en een omaatje komt vaak melk brengen.

 

Het verlangen van deze kerk om deze bediening te helpen ontwikkelen en eraan deel te nemen, moedigt ons aan om nog harder aan deze bediening te werken. En we weten dat de kerk plannen heeft om nog een gebouw op te knappen voor nog een pleeggezin, er is zelfs een mogelijkheid om kamers in te richten waar 18+ jongeren kunnen wonen die het internaat verlaten. “

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit familiehuis is volledig afhankelijk van hulp van buitenaf. Daarom willen wij u vragen om dit familiehuis te ondersteunen. Waarmee? Als eerste vragen wij u, om voor hen te bidden. 

Kijk onder het kopje ''geldmeter'', waar u dit gezin mee kunt helpen. Elke hulp, klein of groot is van harte welkom! Vooral de terugkomende maadelijkse kosten voor de boodschappen, tranportkosten en elektriciteit is dit gezin heel erg mee geholpen. 

Heeft u vragen, hoe u dit gezin precies kunt helpen, laat het gerust weten via een mail of via WhatsApp.

 

U kunt u gift overmaken via 

T.N.V: S. de Wildt

Rekeningnummer: NL90 RABO 0115085831

Omschrijving: Familiehuis + doel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.