Al een aantal weken in Pomichnaja

Gepubliceerd op 26 november 2019 om 21:29

Zoals jullie in de blog van 3 weken geleden hebben gelezen verblijf ik op dit moment in Pomichnaja.

Dit is al mijn 4e bezoek aan Pomichnaja. Ik ben hier nog maar net 3 weken en het voelt nu al alsof dit voorgoed mijn thuis is.

Ik wil jullie graag op de hoogte houden van mijn bezigheden hier in Pomichnaja. De weken dat ik in Pomichnaja ben, verblijf ik bij het (Oekraïense) gezin van Andre en Alona. (Hun verhaal kan je lezen in de blog van 24-10-2019)

In de laatste blogs en de nieuwsbrief van 2 weken geleden hebben jullie gelezen over de plannen voor het nieuwe project. We hebben het verlangen om een liefdevol thuis op te richten voor gehandicapte kinderen.

Er zal nog een hele periode overheen gaan voordat deze gehandicapte kinderen hier kunnen komen wonen. Het gebouw is er al wel, het gebouw staat naast het familiehuis, waar ik nu verblijf. Dit gebouw, wat voorheen een kleuterschool was, heeft een grote renovatie nodig. De eerste stap is nu om er voor te zorgen dat er voldoende sponsoring komt voor de renovatie. Wij willen u om gebed vragen voor de sponsoring zodat de renovatie gestart kan worden. 

U zult zich afvragen, waarom ik nu al in Pomichnaja ben (de plaats waar het nieuwe project komt) terwijl het gebouw nog niet is gerenoveerd. In deze periode hoop ik gezinnen te gaan bezoeken die gehandicapten kinderen hebben. Ook hoop ik regelmatig het internaat te bezoeken waar kinderen wonen die minderbegaafd zijn. Er moet ook veel uitgezocht en geregeld worden, zoals welke formaliteiten er zijn om kinderen aan te nemen.

Ook is het belangrijk dat ik hier de mensen in de omgeving beter leer kennen en contacten krijg in de gemeente.

Nu ik bij het gezin woon van Andre en Alona, help ik hen ook met de kinderen en het huishouden. Over enkele weken hoopt het familiehuis de eerste pleegkinderen te verwelkomen. Dan zal wat extra hulp in het gezin ook zeker welkom zijn!

Inmiddels ben ik begonnen om de gezinnen te bezoeken die een gehandicapt kindje hebben. Er zijn namelijk wel 40 gezinnen in Pomichnaja die een gehandicapt kindje hebben.

Ik vertel jullie graag over deze bezoekjes, maar dat hoop ik u in de volgende blog te vertellen.

Hier boven ziet u foto's van Pomichnaja en van het gebouw waar na de renovatie kinderen komen te wonen met een handicap.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.