Kerstevangelie gebracht

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 22:04

In de afgelopen dagen mocht het kerst zijn.

Een ieder van ons zal het gevierd en hopelijk ook herdacht hebben dat de Heere Jezus op deze aarde is gekomen voor ons. Maar wat is het dan vooral belangrijk dat Hij niet alleen op deze aarde is geboren, maar ook in onze harten!

Op 1ste kerstdag heb ik samen met de dominee de gezinnen bezocht die ik wekelijks bezoek. We gingen ook naar een moeder met 5 kinderen. Ook haar vriendin met haar kinderen hadden we uitgenodigd. Belangstellend hebben ze naar het kerstevangelie geluisterd. Het was mooi om deze rijke boodschap bij deze arme gezinnen te verkondigen.

Een dag na kerst gingen de dominee en ik naar het gemeentehuis. In het gemeentehuis kwamen alle medewerkers in een zaal bij elkaar om te luisteren naar het Evangelie. Belangstellend werd er geluisterd. Een keer per jaar mag de dominee in het gemeentehuis preken en dit al vele jaren. Het is bijzonder om te weten dat de vader van de dominee 26 jaar geleden in dit zelfde gebouw gemarteld is en heeft vast gezeten omdat hij gelovig is. Nu   mag zijn zoon in dit zelfde gebouw elk jaar in vrijheid het Evangelie verkondigen. Misschien hebben deze mensen het al jaren gehoord, maar nog niet geluisterd naar de oproep tot bekering. Zal er dit jaar wel geluisterd worden naar deze oproep?

Naast het brengen van het Evangelie ben ikzelf ook voorgesteld en heb ik verteld waarom ik verhuist ben naar Pomichnaja. Ik vertelde over de plannen van het opzetten van een huis voor gehandicapte kinderen. Maar er zal eerst een grote renovatie nodig zijn aan het gebouw.

Het is goed dat de gemeenteraad deze plannen al weet, want wij zullen hun hulp nodig hebben met de vergunningen voor de renovatie.

Na de bijeenkomst in het gemeentehuis mochten de dominee en ik het Evangelie ook verkondigen bij de kinderbescherming. De mensen van de kinderbescherming heb ik al een aantal keer ontmoet doordat ik de gezinnen bezoek die onder toezicht staan van de kinderbescherming.

Na deze bijeenkomsten mocht ik met vreugde in mijn hart naar huis gaan. Wat is het dan het mooiste om de betekenis van Kerst te vertellen, dat Hij op deze aarde kwam ook voor hen!

 

1ste foto: bezoek van de gezinnen

2e foto: Evangelisatie in het Gemeentehuis

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.