3 kinderen opgenomen in het familiehuis

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 22:22

2 Maanden geleden zijn eindelijk alle documenten in orde gemaakt.

Wij zijn dankbaar voor uw gebed en financiële steun.  We hebben al 3 pleegkinderen in ons gezin opgenomen. Dima, die binnenkort 6 jaar zal worden, Snezsana 3 jaar, en Alonka van ruim 1,5 jaar. Ze zijn in het weeshuis terechtgekomen toen hun moeder en de kleine Alonka (toen 8 maanden) naar het ziekenhuis werden gebracht met verschillende verwondingen veroorzaakt door de stiefvader van de kinderen. Omdat moeder slecht voor de kinderen zorgde, verbleven ze in het kindertehuis. 

 

Dima

Na wat Dima allemaal heeft meegemaakt in zijn ouderlijk thuis is hij gaan stotteren, maakt zich overal zorgen om en heeft hij grote angst ontwikkeld. Nu begint hij langzamerhand te leren en te wennen aan een nieuw leven. Hij heeft een rustig en lijdend karakter. Hij houdt van samen spelen met Snezsana en hij zorgt altijd goed voor zijn zusje. 

 

Snezsana

Snezsana heeft Tuberculose, zij gebruikt nu medicijnen en vitamine. Zo zijn we met haar ook veel bezig met tekenen, leren en lichamelijke oefeningen. Ze is een mobiel meisje en houdt van mama helpen in de keuken. We geven op haar niveau verantwoordelijkheid met bepaalde dingen.

 

Alonka

 We zijn ook veel bezig met Alonka, die gehandicapt is geworden na de mishandeling. Voor haar ruim 1,5 jaar loopt en praat ze nog niet. Toen ze bij ons kwam wonen, had ze alleen nog maar gelegen of soms bij iemand op schoot gezeten, Ze reageerde nog nauwelijks op wat er om haar heen gebeurde. Haar ontwikkeling komt overheen met een 9 maanden oude baby. Wij hopen en bidden veel dat de Heere haar geneest en sterker maakt. Ze is nu begonnen met op haar buik te kruipen, te zitten zonder ondersteuning en te staan op haar knieën. Wij moeten samen met haar nog veel artsen bezoeken om onderzoeken te laten doen om te weten wat we nu nu verder moeten doen. 

 

Nu beginnen we steeds meer aan elkaar aan te passen. De kinderen wennen aan ons en wij aan hen. Veel weten en kunnen ze nog niet, ze moeten nog veel leren. Dit brengt allemaal moeilijkheden met zich mee. Toen de kinderen bij ons kwamen wonen, konden ze nog geen tanden poetsen en handen wassen, sliepen ze in de nacht slecht en huilde heel veel.  

 

Onze eigen kinderen zijn overgestapt naar thuisonderwijs. Omdat er op de scholen laag opleidingsniveau is en nog door verschillende andere redenen.   

 

De Heere de dank dat we met uw hulp inmiddels het verwarmingssysteem hebben kunnen aansluiten en dat we brandhout konden kopen voor deze winter. De kinderen zitten nu warm, we hebben het verwarmingssysteem zo economisch mogelijk aangesloten. 

 

Wij zijn dankbaar voor uw gebed en materiële hulp zodat we de bediening voor pleegkinderen kunnen voortzetten.

Gods zegen! 

 

Foto 1: Alonka (1,5)

Foto 2: Dima (bijna 6)

Foto 3: Snezsana (3)

Foto 4 (Kop foto): Andre en Alona met hun gezin met de ouders van Alona. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.