Coronavirus Oekraine

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 19:55

Het Coronavirus is inmiddels wereldnieuws geworden.

Ik volg op afstand de voortgang van het virus in Nederland en lees van alle maatregelen die genomen zijn. De cijfers van het aantal geinfecteerden in Nederland neemt elke dag toe. Waarschijnlijk hebben jullie de cijfers van de geinfecteerden in Oekraïne ook gezien. Het zal u verbaast hebben dat dit er tot nu toe nog maar 14 zijn. Deze cijfers zijn alleen niet juist. In Oekraïne waren er tot een aantal dagen geleden nog geen testen beschikbaar. Enkele dagen geleden heeft Oekraïne testen aangeboden gekregen. In het gebied waar ik woon, zijn de testen alleen niet te verkrijgen. Hier zijn dus zeker wel meerdere geinfecteerden, alleen weten we niet hoeveel. Naar verwachting wordt het over een week hier erger, omdat een week geleden honderden Oekraïense mensen vanuit Italië naar huis gekomen zijn. In Oekraïne werken vele duizende mensen over de grens, die door het coronavirus allemaal terug keren en zo het virus mee naar Oekraïne nemen. Oekraïne heeft ook al veel maatregelen getroffen, zo zijn de scholen al ruim een week dicht, het openbaar vervoer rijdt bijna niet meer, en het is niet toegstaan om bij elkaar te komen in groepen van meer dan 10 personen. Ook heeft Oekraïne zijn grensen gesloten.

In de afgelopen dagen is er mij een aantal keer gevraagd of ik terug zou keren naar Nederland. Dit omdat in Oekraïne de gezondheidszorg erg slecht is en er maar een klein aantal middelen zijn om mensen met luchtwegklachten te behandelen. 

Toch heb ik het besluit genomen om hier in Oekraïne te blijven. Met het familiehuis van Andre en Alona hebben we besloten om thuis in quarantaine te gaan. Na een voorraadje producten te hebben ingeslagen, komen het gezin van Andre en Alona en ik ons terein niet meer af. 

Laten we in deze situatie we het belangrijkste niet vergeten. Laten we ons keren tot Hem in het gebed! In deze nood, ons bekeren van onze zonde en ons hart open zetten voor Hem.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.