Help mee om de studie van de kinderen van het familiehuis mogelijk te maken!

Gepubliceerd op 5 september 2020 om 22:02

Wilt u de studie van de kinderen van het familiehuis in Oekraïne mogelijk maken? Lees dit onderstaande verhaal en help dit gezin!

Elja (13) en Tima (11) zijn het eerste half jaar na hun verhuizing een aantal maanden hier naar school geweest. Al heel snel werd duidelijk dat dit geen school is waar je wilt dat je kinderen onderwijs krijgen. De leraren zijn zelf nauwelijks geschoold, en komen soms pas halverwege het lesuur binnen. De jeugd is hier zo geheel anders... Lastig om te verwoorden, maar kort gezegd; je zou een kind uit een christelijk gezin niet in zo’n klas willen plaatsen. De lesstof is zo ingewikkeld zodat het niet te begrijpen is, mede doordat de leraren geen goed onderwijs geven en er totaal geen orde is in de klas.

Ik heb dit vorig jaar allemaal met eigen ogen gezien en zag al snel dat Elja en Tima op zo’n school niet thuis horen… Hun ouders (Andre en Alona) hebben toen besloten om de kinderen van school af te halen. Wat heel jammer is, want de kinderen studeren graag, in het bijzonder Elja. Elja heeft het verlangen om lerares te worden. Elja studeerde goed toen ze tot een jaar geleden nog in het andere deel van Oekraïne woonde (1000km verderop).

De ouders van Elja en Tima hebben besloten om ze via internet te laten studeren. Alleen dit is helaas erg duur. Maar u kunt helpen! De kosten van de thuisstudie is rond de €100,- per maand per kind. Wij zijn opzoek naar vaste sponsors per maand. Geef mij/ons een berichtje als u maandelijks wil sponsoren zodat Elja en Tima kunnen studeren en zo later het beroep kunnen uitoefenen zodat ze hun eigen gezinnen kunnen onderhouden. U kunt een eigen gekozen bedrag doorgeven en u ontvangt vervolgens van ons waar u dit naar kunt overmaken. Welke maandelijkse sponsoring ook, wij zullen daar heel blij en dankbaar voor zijn. (zie de foto’s van de eerste schooldag van Elja en Tima en Sjoma.) Sjoma(6) gaat nog niet naar school, maar al wel naar pianoles. In Oekraïne is dat gratis voor grote gezinnen

Stuur een mail naar tfc@stefanieinoekraine.nl of stuur een WhatsApp bericht naar +38665562989.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.