Verblijfsvergunning

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 21:02

Een verblijfsvergunning geeft mij het recht om in Oekraïne te wonen. Jaarlijks moet deze verlengd worden. Altijd weer een spannend moment. Iedere keer is er wel wat mis met de documenten of gelden er andere regels. Een aantal weken geleden heb ik biddend de verlenging van de verblijfsvergunning, met de daarbij behorende documenten weer aangevraagd.
Dit keer was de vertaling van mijn paspoort onjuist. De vrouw, die de aanvraag behandelde, nam het heel vriendelijk op. Als ik beloofde de volgende dag via de notaris de juiste vertaling zou regelen, zou ze de vergunning per direct in laten gaan.
Ik ben dankbaar dat dit keer nagenoeg zonder problemen de aanvraag gedaan kon worden.
Woensdag 5 juni mocht ik mijn nieuwe verblijfsvergunning weer ophalen. Ik heb tijdens het ophalen van de vergunning opnieuw mogen zien hoe alles bestuurd wordt. Na een poos wachten kon ik mijn oude verblijfsvergunning inleveren en zou ik naar binnen worden geroepen als ze de nieuwe verblijfsvergunning af konden geven. En toen ging juist het luchtalarm af. Iedereen moet dan verplicht naar buiten en de deur van de migratiedienst gaat dicht. Daar stond ik dan en even leek het toch mis te gaan. Echter riep de vrouw mij binnen en vroeg me snel te tekenen voor het in ontvangst nemen van de verblijfsvergunning. Na mij werd de deur gesloten!
Dankbaar dat alles nu rond is en ik weer minimaal een jaar in Oekraïne mag wonen en dienen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.