2 mooie meisjes

Gepubliceerd op 22 mei 2024 om 19:54

Twee mooie meisjes, maar met een wereld van verschil.
Debora (10 maanden) heeft een moeder die voor haar zorgt. De moeder van Sophia(14 jaar) is 2 maanden geleden overleden.
Sophia komt uit een gezin van 7 kinderen. Het gezin leefde in het zigeunerkamp. Moeder was niet officieel getrouwd met de vader van de kinderen. Door het overlijden van hun moeder worden de kinderen als wees beschouwd.
Zeven kinderen in de leeftijden van 3 t/m 15 jaar zijn naar het kindertehuis gebracht, omdat niemand anders voor hen wil en/of mag zorgen. Een grote verandering voor deze kinderen. Het leven in het zigeunerkamp is een totaal ander leven dan het gestructureerde leven in het kindertehuis. De jongere broertjes en zusjes kunnen maar niet begrijpen waarom ze niet terug naar huis kunnen.
Aan de hand van flanellen platen vertel ik wekelijks het Bijbelverhaal. Ze verstaan nauwelijks Russisch of Oekraïens (in het kamp werd er met hen Hongaars gesproken). Sinds een aantal weken oefenen we ook een lied over de schepping dat God alles gemaakt heeft. Toen één van de zusjes (5) mij hielp om de spulletjes op te ruimen, zong ze opeens een heel couplet in het Oekraïens. Wat was ik blij om te horen dat ze dit toch al mee mocht krijgen. Bij het weggaan pakte het meisje mij stevig vast en zei: ‘’Neem mij alsjeblieft met je mee naar huis." Helaas moest ik haar teleurstellen dat ik dit wel wil, maar dit niet mag.
Hoe het verder zal gaan met dit gezin is nog niet helemaal zeker, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen zij in het kindertehuis blijven tot hun achttiende verjaardag. Wat een verschil met ons dochtertje Debora, zij mag liefdevol opgroeien bij haar ouders, maar deze kinderen zullen opgroeien in tehuizen waar weinig liefde en aandacht aan ze gegeven zal worden. Wekelijks blijf ik hen bezoeken en bid voor hen dat zij ook de Hoop mogen ontvangen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.