Leven van zegeningen

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 11:33

Wat betekent leven van zegeningen, of anders gezegd leven uit de hand van God eigenlijk? Hij vraagt van ons, christenen, te leven wat vanuit Hem ons geschonken wordt. We mochten, in ons zendingsland Oekraïne, bijzondere ontmoetingen hebben. Graag geef ik een inkijkje in ons dagelijks leven. Hoe we mogen ervaren dat God aan Zijn eer komt.

Yura vertrekt in de morgen om in de opslag te gaan werken. Als Oekraïense huisvrouw is het je taak 3 keer per dag voor een (uitgebreide) warme maaltijd te zorgen. Op een ochtend was onze koelkast zo goed als leeg. Hoe moest dat nu? Niet veel later komt Yura een tas vol met tomaten, komkommers, salades, druiven, vijgen en nog veel meer brengen. In dankbaarheid bekijken wij de volle tas. Yura ging weer verder met zijn werk en ik bleef achter vol goede moed en dankbaar om weer voor het eten te kunnen en mogen zorgen.

De volgende dag komt de buurvouw bij ons langs. Ze geeft ons een rieten mandje vol met tomaten. Uit haar eigen tuin heeft ze zo veel tomaten dat ze deze graag deelt met anderen. Wat zijn we blij. We kunnen weer tomatensoep maken. Het mandje leeg terug geven past niet in de Oekraïense cultuur. Ik heb chocolaatjes gekocht voor in het mandje en bij de buurvrouw gebracht en haar uitgenodigd om de andere dag bij ons te komen eten.
De buren kwamen ook niet met lege handen op bezoek. Ze brachten een cadeautje voor Debora mee en een lekkere taart voor bij de koffie.
Wij mogen hier leven van zegeningen. Mensen van hier die ons groente en fruit geven. Ook voelen we ons gezegend vanwege de financiële steun vanuit Nederland. Zegeningen wennen voor ons nooit. We verwonderen ons telkens weer hoe de Heere zorgt!

* De eerste foto is genomen in de kerkzaal tijdens het oogstfeest/dankdag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.