Kinderprogramma is weer van start! (+filmpje)

Gepubliceerd op 19 september 2023 om 19:49

Het kinderprogramma in het kindertehuis is vanaf 1 september weer gestart! We vinden het fijn om weer wekelijks naar het kindertehuis te gaan en daar een kinderprogramma te houden.
De kinderen mogen weer horen uit de Bijbel. Veel van de kinderen uit het tehuis leven of leefden in moeilijke, barre omstandigheden. Zelfs na 6 jaar in verschillende kinder- en ziekenhuizen te hebben gewerkt en gediend, went het nooit om deze omstandigheden aan te zien. Nog steeds kom ik vol gedachten en emoties thuis van het bezoek aan het kindertehuis. Om een ‘’klein beetje beeld’’ te schetsen voor jullie, zal ik 2 thuissituaties vertellen.

Tijdens het kinderprogramma zag ik dat Sasja* (4 jaar) niet mee deed. Ik liep naar hem toe en vroeg op een kinderlijke manier naar zijn thuissituatie. Hij vertelde dat papa in het leger moest en mama thuis is. Zij mag en kan niet voor hem zorgen. Zijn zusje van 6 jaar kwam naar ons toe gerend en viel zo in mijn armen. De stevige omhelzing zei mij genoeg. Beiden krijgen tekort aan aandacht en liefde en door me zo stevig te omhelzen vroeg het zusje om hulp.
De oorlog in Oekraïne heeft tot gevolg dat kinderen in een kindertehuis terecht komen.

Buiten in het klimtoestel zag ik een jong meisje (17 jaar) die leek zich te verstoppen. Ik ging naar Katalin* toe en begon een gesprekje. Katalin vroeg mij geld om wat lekkers te kunnen kopen. Al snel begreep ik dat het geld bestemd zou zijn om er sigaretten van te kunnen kopen. Ze bleek zwaar verslaafd te zijn. Ze vertelde dat haar moeder 2 maanden geleden was overleden. Haar vader heeft de ouderlijke macht (nog) niet. Haar oudere broers en zussen zijn verhuisd over de grens. Zij kwam met haar zus van bijna 18 jaar in het kindertehuis terecht. Haar leven leek door haar verslaving en thuissituatie uitzichtloos. Ik vertelde haar van de Hoop die er is in de Heere Jezus Christus. Katalin was zo verslaafd, dat ik niet weet of ze mijn woorden wel hoorde. Wat ik dan alleen nog maar voor haar kan doen is bidden, dat ze zich ooit mijn woorden over de Hoop zal herinneren.
* De namen zijn om veiligheidsredenen voor de kinderen gefingeerd.

 

Bekijk via de link het filmpje!

https://www.youtube.com/shorts/nOf9V2TYQIU

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.