Blog kinderkamp, getuigenis en voedsel inkopen.

Gepubliceerd op 31 augustus 2023 om 14:44

Nu mijn zwangerschapsverlof bijna ten einde is, wil ik jullie graag weer op de hoogte houden wat hier gebeurd is. Regelnatig hoop ik weer een blog te schrijven.
- Foto 1: Afgelopen zomer mocht er een christelijk zomerkamp gehouden worden. Elke dag waren ruim 70 vluchtelingen- , zigeuner- en plaatselijke kinderen aanwezig. Aan deze kinderen is het Evangelie verteld. Aan het einde van de kampweek kregen alle kinderen een kinderbijbel mee naar huis. Het Groot Bijbels Dagboek van B.J. van Wijk, uitgegeven door CBGG.
- Foto 2: In verband met mijn zwangerschapsverlof heeft het kinderwerk in de kindertehuizen ‘’op een laag pitje’ gestaan. Afgelopen vrijdag hebben wij (Yura en ik) weer samen bezoekje gebracht.
Met de transporten zijn veel dozen vol kinderslippers meegekomen, die wij daar mochten uitdelen. Hartelijk dank! D.V. vrijdag 1 september start het kinderprogramma in het kindertehuis weer op. Ik zal jullie op de hoogte houden.
- Foto 3: Afgelopen zondag preekte Yura over het thema vergeven. Na de preek ging Yura met de kinderen uit de dienst om de zondagschool te leiden. Een andere spreker hield de volgende preek. Debora (die er tijdens de dienst bij is) begon te huilen. Ik liep met haar naar buiten. Er kwam een man naar me toe met de vraag of de gaarkeuken al open was. Hij zag dat Debora heel hard huilde en hij begon spontaan te bidden of ze rustig mocht worden. Even later werd ze stil. De man begon te vertellen dat je overal voor mag bidden. Ik stemde daarmee in en vroeg hem wat nu het belangrijkste is om aan de Heere Jezus te vragen. Hij wist het antwoord niet. Dat de Heere Jezus in je hart mag komen, antwoordde ik hem. Het gesprek liep uit tot een goed geestelijk gesprek. Eerst vond ik het jammer niet de volledige kerkdienst bij te kunnen wonen, omdat Debora huilde, maar na het gesprek met de man begreep ik dat de Heere mij buiten op het kerkplein mocht gebruiken.
- Foto 4: In de afgelopen maanden komt er steeds meer nood onder veel vluchtelingen. Zij hebben weinig of geen inkomen. Wat fijn dat er via de transporten veel levensmiddelen en zelfzorgproducten meegestuurd worden. Helaas is het soms toch nog te kort. Van het sponsorgeld uit Nederland kopen wij voedsel in. We maken hier voedselpakketten van voor de vluchtelingen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.