Reizen naar het oosten en trouwen voor de wet

Gepubliceerd op 29 juni 2022 om 21:44

Hallo allemaal,
Van woensdag 22 juni tot en met maandag 27 juni ben ik in Nederland geweest. Het waren fijne dagen. Vadim en Sveta(mijn geestelijke/Oekraïense ouders)hebben gelogeerd bij Andre en Alone(gezin van het familiehuis). Samen met mijn moeder heb ik verschillende bezoeken afgelegd. Wat was het fijn om mijn familie, de chauffeurs van de transporten en de mensen van de tfc weer te zien!!

Dinsdag 28 juni tegen de avond ben ik weer aangekomen in Oekraïne.
Een groot temperatuur verschil met Nederland. Het is hier 40 graden🫡

Woensdagmorgen om 4 uur weer uit bed en in de nachttrein gestapt naar Lviv. In Lviv heb ik een tussenstop van 4 uur gehad. Rond 13.30 (plaatselijke tijd) reis ik met de nachttrein verder naar Pomichnaja/Kirovohrad. De plaats waar ik tot 4 maanden geleden woonde en door de oorlog moest vluchten.
Ik moet weer terug om mijn verblijfsvergunning te laten verlengen. Omdat ik ingeschreven sta in Pomichnaja/Kirovohrad is het beter om het daar te laten verlengen.
De reis is niet zonder gevaren nu ik richting het oosten reis, maar het maakt me niet angstig. Ik mag vetrouwen hebben in Hem dat Hij met mij mee gaat en mij beschermen zal. Vannacht om 3.30 uur hoop ik aan te komen met de nachttrein. Morgenochtend hoop ik gelijk naar de grote stad te gaan om mijn verblijfsvergunning te laten verlengen (dat is een proces van 3x ritje naar de stad).

Verder nog nieuws over het trouwen voor de wet.
Gisteren (28 juni) heeft Yura alle papieren afgegeven bij het gemeentehuis. Zij hebben aangegeven dat ze voor 28 juli zullen laten weten of wij voor de wet mogen trouwen. Zij vertelde ons dat 98% van de aanvragen, om met een Russische nationaliteit te kunnen trouwen voor de wet in Oekraïne, niet (met streepje onder niet) toegekend worden. Maar wij hebben het geloof en vertrouwen dat de Heere regeert en alles zal goed komen op Zijn tijd en wijze.
Willen jullie hiervoor blijven bidden! En ook voor de hele oorlogsituatie en mijn reis en periode in Pomichnaja/Kirivhograd?

Hartelijk groetjes, Stefanie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.