Vertrek van het famliehuis

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 10:17

In de afgelopen dagen is er veel gebeurd en veranderd. De omstandigheden lieten het niet toe om jullie al eerder op de hoogte te stellen van de gebeurtenissen.
Gisteren is het gezin van het familiehuis als vluchtelingen over de grens gegaan. Een moeilijke beslissing die genomen moest worden.

Behalve dat er oorlog is zijn er ook andere omstandigheden bij gekomen waardoor zij genoodzaakt werden de grens over te gaan. Een week geleden kregen Andre en Alona te horen dat 3 pleegkinderen uit hun gezin geadopteerd zouden worden. Wat een schok! De 3 kinderen wonen sinds 2 ½ jaar bij Andre en Alona en beschouwen hen als hun ouders. Voor de kinderen is deze verandering schadelijk en daarbij komt het riciso dat zij het vertrouwen in hun pleegouders verliezen. André en Alona kunnen de kinderen niet adopteren omdat de adoptieprocedure in deze tijd van oorlog niet werkzaam is. De enige mogelijkheid om te voorkomen dat deze kinderen uit hun vertrouwde omgeving gehaald worden, is de grens over gaan. Het familiehuis was al bezig om hun voorbereidingen te treffen om als vluchtelingen over te grens te gaan, maar door dit nieuws van een adoptie moesten ze met ‘spoed’ weg. En zo zijn ze gisteren de grens over gegaan. Het “familiehuis” zal eerst een paar dagen in Hongarije verblijven, daarna tijdelijk in Nederland om vervolgens door te reizen naar Engeland.


Andre en Alona zullen samen met hun 10 kinderen verder dienen in Engeland. Wanneer zij terug kunnen keren naar Oekraïne hangt af van de oorlogssituatie. Omdat het gezin uit het familiehuis over de grens is gegaan stopt het project ‘’familiehuis’’ in Oekraïne. De financiële steun via Kimon zal ook beëindigd worden. In Engeland zullen zij ondersteund worden vanuit een andere financiële ondersteuning.
Ik zal het gezin uit het familiehuis erg gaan missen. Ik heb met heel veel liefde en plezier 2 ½ jaar in het familiehuis mogen dienen. Deze bediening mag dan voor mij voorbij zijn maar het wil zeker niet zeggen dat mijn bediening hier in Oekraïne ook afgelopen is. Mijn bediening hier in Oekraïne bestaat de afgelopen 3 maanden van de oorlog uit het regelen van de transporten met humanitaire hulp. Niet alleen om deze goederen in te voeren maar ook het verdere vervoer naar het front. Er is een netwerk tussen het front en onze opslag. Waar het front behoefte aan heeft geef ik door aan Nederland om zo goed mogelijk in die noodhulp bij het front te voorzien. Hoe lang het werk voor de hulpgoederen uit Nederland noodzakelijk is, is op dit moment nog niet duidelijk. Dit is afhankelijk van het verloop van de oorlog in Oekraïne. Voor nu is de nood en vraag nog heel groot! Als er vrede in Oekraïne mag komen, dan zal mijn bediening om een huis voor gehandicapte kinderen op te zetten doorgezet worden. Waar dit huis ‘’Bethesda’’ zal komen is lastig te zeggen ook weer in verband met de oorlog. Yura en ik bidden of de Heere het aan ons wil laten zien, waar Hij ons hebben wil en wij Hem mogen dienen.
In een volgende blog zal ik weer wat uitgebreider vertellen over de transporten en de hulpgoederen die aankomen bij het front.

- Er staan de komende tijd een paar transporten gepland maar veel weken zijn nog niet gevuld. Wilt u ook mee rijden, neem dan contact op het het thuisfront. App/bel naar 06-14066785 - 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.