De huidige situatie

Gepubliceerd op 7 mei 2022 om 22:00

Hallo allemaal, bedankt voor alle felicitaties!

Afgelopen zondag werden wij, naar Oekraïns gebruik, voorgesteld in de kerk van Fastov, als toekomstige bruid en bruidegom. Afgelopen maandag mochten wij samen, na een treinreis van 15 uur weer aankomen in Beregowo. Op maandagavond is Yura weer vetrokken naar Fastov (onder Kiev). Hij werkt en woont daar. Wanneer we elkaar D.V. weer zullen zien zal ook afhankelijk zijn van hoe de oorlog zich gaat 'ontwikkelen'...Met de trein reizen is niet meer zonder gevaar. In de afgelopen weken zijn er meerdere aanslagen/bombardementen geweest op de spoorwegen.

Tot gisterenavond was het in de Zakarpaten (provincie waar ik verblijf) nog rustig. Hier was nog nergens gebombardeerd. Maar gisterenavond toen hier ook het luchtalarm af ging is op 70km van mijn verblijf, Beregowo, gebombardeerd. Gisteren avond zijn 6 racketten afgevoerd op Lviv(250km hier vandaan).
Wij hadden lang gedacht dat ze onze provincie niet zouden raken. Maar daar is nu verandering in gekomen...

In het oosten en zuiden van Oekraïne gaan de beschietingen en bombardementen nog even heftig door. Blijf bidden voor deze mensen die al 2 maanden zitten ondergedoken en dat zij mogelijkheid krijgen om nog te vluchten.

Deze week mogen er veel transporten naar Oekraïne komen. Er zijn 3 busjes aangekomen uit Dirksland en woensdag zijn er nog eens 6 busjes vertrokken uit Papendrecht. Erg dankbaar voor!
Vandaag kwamen er al weer busjes van het front naar onze opslag rijden om de nodige levensmiddelen en spullen op te halen. We zijn dankbaar dat we hen kunnen voorzien.

Aankomende dagen zullen heel spannend zijn. 9 mei is/was het officieel bevrijdingsdag in Oekraïne. Op deze dag is Po*tin van alles van plan. Er wordt gezegd dat hij serieuze dingen wil ondernemen in de oorlogsstrijd.

We hebben gehoord dat zijn plannen nu ook op plaatsen in de buurt van ons gericht zijn.
Daarom wil ik jullie gebed vragen of 8 en 9 mei rustig mogen verlopen.🙏🏻

Reactie plaatsen

Reacties

Ria den Besten
2 jaar geleden

Stefanie en verloofde; van harte gefeliciteerd!!!
De Heere zegene jullie.
Ik hoop dat jullie lang en gelukkig samen mogen zijn.
Wel verblijdend nieuws in deze zo spannende en zorgvolle tijd.
We hopen te blijven bidden voor jullie en heel Oekraïne en Rusland. Geve de Heere dat er snel een einde mag komen aan deze oorlog.
En bekering voor Poetin en beide volken.

Hartelijke groet, Ria den Besten

Marijke Pot
2 jaar geleden

Stefanie en Yura, van harte gefeliciteerd met jullie verloving! Gods zegen voor de toekomst en de hartelijke groeten van ons allen!
Roel en Marijke Pot