Ons nieuwe pleegkindje

Gepubliceerd op 28 augustus 2021 om 23:08

Vorige week mochten wij ons nieuwe pleegkindje in het familiehuis verwelkomen. Nestor, een jongetje van 7 jaar.

Hij is in slechte leefomstandigheden opgegroeid, bij zijn moeder die verslaafd was aan alcohol. Een jaar geleden is Nestor uit huis geplaatst en naar de crisisopvang gebracht. Van daar zou hij naar een pleeggezin overgeplaatst worden, maar eerst moest de ontzegging uit de ouderlijke macht geregeld worden. Daar was het wachten op. Maar voor dat het zover was, is zijn moeder overleden aan de gevolgen van alcoholgebruik. Dat is nu een maand geleden. Hierdoor kreeg het familiehuis de mogelijkheid om Nestor op te nemen. Dat was geen gemakkelijke beslissing. Ten eerste vanwege de letterlijke en figuurlijke storm waarin het familiehuis verkeerde, ten tweede vanwege de grote gezondheidsproblemen van Nestor. Hij heeft Hepatitis C en een oogafwijking.

Andre en Alona hebben na veel gebed gekozen om Nestor op te nemen in hun gezin. De belangrijkste overweging bij die beslissing was: als wij Nestor niet opvangen, wie zou dit jongetje met deze serieuze gezondheidsproblemen dan willen? Als hij in een kindertehuis zou belanden, dan zou hij geen behandeling krijgen voor de Hepatitis C. Dit zou betekenen dat Nestor menselijk gesproken niet oud zou worden, maximaal 17 jaar ongeveer. Maar een medische behandeling voor Hepatitis C hier is niet te vergelijken met die in Nederland. Nestor zal minimaal een jaar moeten worden behandeld en er is geen verzekering voor de behandeling in Oekraïne. 


We weten nog weinig over de medische kosten, maar voor zover wij nu weten, kost het minimaal €2000,-. Mogen wij u vragen om Nestor te helpen? Zonder uw hulp zou Nestor geen medische behandeling kunnen ondergaan en zal hij niet oud worden, menselijk gesproken. Kunt u helpen? Scan dan de QR-code of kik op onderstaande link. https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=iHaVzTiQbcuEI9zoQHxHtRo54PrCxmxz
Of stuur mij persoonlijk een berichtje of een mailtje naar de TFC: tfc@stefanieinoekraine.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.