Het verwoeste dak en de Heere die leven spaarde

Gepubliceerd op 24 juli 2021 om 18:02

Één grote rukwind verwoeste afgelopen dinsdag ons nieuwe dak. Maar het was een wonder hoe de Heere het leven van André spaarde!

Dinsdag 20 juli hadden de buien en de storm, die eerder al in Nederland en Duitsland was, ons land bereikt. Aan het einde van de middag begon het heel hard te waaien, te onweren en te regenen. Ik was met de kinderen binnen in het familiehuis. Buiten begon al van alles door de lucht te vliegen. Uiteindelijk zagen we de nieuwe dakplaten, die klaar lagen om het oude dak te vervangen, de lucht in gaan. Stuk voor stuk vlogen ze door de lucht en werden krom geslagen. De angst sloeg toe toen we ontdekte dat André nog buiten was met dit noodweer. Gelijk mochten we met elkaar op de knieën gaan. De Heere verhoorde ons gebed; we hoorden André roepen om hulp. Andre kwam aangerend met een hevig bloedende hand.

Wat er 5 minuten eerder afspeelde buiten bij André:

André zag dat er van alles door de lucht begon te vliegen. Hij rende meteen op de nieuwe metalen dakplaten af die opgestapeld op de grond lagen. Andre ging er plat op liggen in de hoop de dakplaten te kunnen redden. Opeens kwam er nog een grote rukwind en gooide de dakplaten met Andre de lucht in. Een dakplaat  bracht een hele grote verwonding aan in zijn hand. En een volgende dakplaat vloog precies over zijn hoofd. Zijn haren zijn op een deel van zijn hoofd door de metalen dakplaten weggeschoren. Toen Andre zag dat de dakplaten niet meer te redden waren en het voor hem levensgevaarlijk werd, is hij naar binnen gerend.

Tijdens dit noodweer zijn we naar het ziekenhuis gereden in ons dorp. Daar hebben ze de wond zonder verdoving gehecht. Maar al snel was duidelijk dat het niet goed was, hij kon zijn vinger niet bewegen. Zijn pezen bleken ook doorgesneden te zijn. Na 2 dagen werd hij opgenomen in het ziekenhuis en werd hij met spoed geopereerd. Andre is er niet best aan toe. Hij heeft veel pijn aan zijn hand, de wond is ontstoken en hij heeft koorts. Tot nu moet hij nog in het ziekenhuis blijven. Maar wat had dit heel anders af kunnen lopen! Wat als de metalen dakplaten een paar centimeter lager bij het hoofd van Andre aangekomen waren…?

De Heere heeft zijn leven gespaard. Daar zijn wij de Heere dankbaar voor!

 

Toen de storm na enkele uren was gestild, bleven de rondgeslingerde metalen dakplaten als stille getuigen achter. Andre had het erg moeilijk bij het zien van de schade van het dak. En dat was niet ergste voor hem. Het moeilijkste was voor hem de weet dat zoveel mensen hun vrijwillige gaven hebben gegeven zodat hij het lekkende dak van het familiehuis zou kunnen vervangen. En nu is alles weg…

 

We mochten in de afgelopen dagen onze nood veel in het gebed brengen. En de Heere mocht de gebeden voor een nieuwe dakplaten verhoren door tot harten van mensen te spreken door middel van Zijn woord. Hem alle dank hiervoor!

 

Andre is voorlopig niet in staat om het dak zelf te vervangen. Maar ook hierin mag de Heere voorzien. Er zal een actie opgericht worden om werkmannen in te kunnen huren om het dak te vervangen.

 

Wat is de Heere toch goed voor ons geweest!

Verder wil ik jullie vragen om te blijven bidden voor ons. Voor het herstel van Andre, voor het bestellen van de nieuwe dakplaten en het vervangen van het dak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.