Visum problemen

Gepubliceerd op 27 juli 2017 om 23:14

Een paar weken geleden zijn alle grenscontroles in Oekraïne vernieuwd en gedigitaliseerd. Voorheen was het genoeg om een stempel in je paspoort te hebben. Hier kon je drie maanden mee in Oekraïne verblijven. Binnen 3 maanden moest je weer even de grens over en een nieuwe stempel halen. Zo kon je weer drie maanden blijven. Maar met de vernieuwing van de grenscontroles zijn er grote problemen ontstaan. Ze gaan niet meer akkoord met een stempel in je paspoort. Als ik nu de grens over ga moet ik boetes betalen voor alle stempels en kom ik Oekraïne niet meer in. Je moet nu een visum hebben om in Oekraïne te verblijven. U begrijpt dat ik en de andere vrijwilligers nu heel erg druk zijn met het regelen van de visa. We moeten een verklaring hebben van een kerk in Oekraïne dat we hier zijn om vrijwilligerswerk te doen. Na lang zoeken hebben we een dominee van een zigeunerkerk in Moekatsevo bereid gevonden om zo'n verklaring te krijgen. Gisteren ben ik hier de hele dag mee bezig geweest. Zo zijn er nog vele andere papieren die geregeld moeten worden. En dan zullen we uiteindelijk ook naar de Oekraïense ambassade in Hongarije moeten om een visum te regelen. We hopen dat alles voorspoedig mag verlopen en we een visum krijgen.

Een Nederlands stel wat al 3 jaar vrijwilligerswerk doet in Oekraïne zit nu in grote problemen. Ze gingen een aantal dagen geleden de grens over en moesten boetes betalen voor de stempels. Ze mogen nu vervolgens Oekraïne niet meer in. Ze zitten nu vast in Hongarije. Ze proberen een visum te regelen maar dit is nog niet echt eenvoudig.

Aan een visum zijn forse kosten verbonden: € 800. Dit zijn ineens onverwachte kosten voor mij. Ik hoop dat u mij hierin wilt steunen door een gift over te maken op het genoemde bankrekeningnummer op deze website.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.