Andrie is overleden

Gepubliceerd op 28 februari 2018 om 12:54

Al enige maanden mogen wij niet alleen in het ziekenhuis van Beregowo werken, maar ook voor 1 dag in de week in het ziekenhuis van Vinogradiv.

Elke donderdag mogen wij ook deze kinderen liefde, aandacht en zorg geven. Gemiddeld zijn daar 15-20 kinderen die 24 uur per dag in hun bedje liggen en de liefde van hun moeder moeten missen. Nu wij elke donderdag hier zijn, komen deze kindjes 1 dag in de week wel uit hun bedjes. Wij proberen die ene dag de kinderen de zorg te geven die wij kunnen geven. Wij hebben in de afgelopen maanden voor veel kinderen gezorgd en ook voor Andrie.



Andrie is geboren met een hazenlip maar is verder een gezonde jongen. Andrie is het 12e kindje van een (zigeuner)gezin. Inmiddels was hij oud genoeg om geopereerd te worden aan zijn hazenlip, maar Andrie kon niet worden geopereerd omdat ze niet wisten waar moeder verbleef. Een operatie zonder haar toestemming is niet mogelijk. Door zijn hazenlip dronk Andrie heel langzaam. Wanneer de zuster de flessen ophaalde bij de andere kinderen, had Andrie nog te weinig gedronken. Maar toch werd zijn flesje altijd weggehaald. Met als gevolg dat Andrie ging afvallen.



Als wij op donderdag voor Andrie mochten zorgen, dan namen wij de tijd voor Andrie tot dat hij zijn fles leeg gedronken had. Maar die ene dag per week goede zorg voor Andrie bleek niet voldoende. Andrie werd steeds magerder en uiteindelijk was hij zo mager dat hij enkel een velletje om zich heen had. 2 Weken geleden ging het heel slecht met Andrie, hij reageerde niet meer op ons, hij huilde niet meer en zijn grote brede lach op zijn gezicht was verdwenen. Wij waren al bang dat hij één van deze dagen zou komen te overlijden en vandaag werd het bevestigd waar wij bang voor waren. Andrie is overleden. Andrie is niet overleden aan een ziekte, maar overleden aan de hongerdood!



Dit is zo triest om zo’n klein mannetje te hebben zien vechten voor zijn leven. Elke dag had hij honger, maar kreeg niet voldoende voeding. Uiteindelijk heeft hij de strijdt na 7 maanden verloren. Het maakt mij verdrietig dat Andrie is overleden wat normaal gesproken niet nodig was geweest. Als er voldoende zorg was in het ziekenhuis door de zusters of door vrijwilligers, had Andrie niet hoeven te sterven aan de hongerdood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.