Gebed gevraagd voor Benjamin

Gepubliceerd op 31 mei 2018 om 17:05

Benjamin is een lief klein jongetje van nog maar 3,5 maand oud. Hij is al enkele weken bij ons in het ziekenhuis en wij genieten enorm van het mooie mannetje. Hij heeft al veel problemen in zijn jonge leventje.

Ouders die niet kunnen zorgen voor hem door alcohol problemen en broers en zussen die al uit de ouderlijke macht zijn ontzet. Dat is de reden dat Benjamin nu bij ons is. Maar ook wij hebben grote zorgen om zijn gezondheid. Benjamin is als prematuur geboren en omdat zijn moeder tijdens de zwangerschap (hoogstwaarschijnlijk) veel alcohol gebruikte, zijn er daardoor nu ook de nodige gevolgen.

Naast dit alles maakte wij ons ook zorgen omdat hij niet groeit. Hij spuugt soms de hele voeding in één keer uit. Een aantal weken terug mochten wij met hem naar een ander ziekenhuis voor onderzoek aan zijn hart. Uit dit onderzoek bleek dat hij een hartoperatie nodig heeft. Maar niet alleen zijn hartje bleek het enige probleem te zijn, hij moest ook verder onderzocht worden waarom hij in zulke grote hoeveelheden spuugt. Helaas is het hier niet eenvoudig om toestemming te krijgen voor verder onderzoek. Gelukkig mochten de dokters ook de problemen van Benjamin inzien. Zo mocht hij afgelopen dinsdag naar een privékliniek waar verschillende specialisten Benjamin hebben onderzocht. Daar werd al vrij snel duidelijk dat hij een vernauwing heeft van de maaguitgang, waardoor de voeding met moeite naar de darmen kan gaan. Dit verklaard dus waardoor hij in enorme hoeveelheden spuugde en niet groeide. Er moet nog uitgezocht worden of deze vernauwing door een spasme komt en het met medicijnen opgelost kan worden, of dat er een operatie nodig is. Is een operatie noodzakelijk dan moet dit zo snel mogelijk gebeuren omdat anders de maaguitgang uiteindelijk dicht gaat zitten en hij zal komen te overlijden. Morgen gaan we naar een ander ziekenhuis om een röntgenfoto te laten maken om precies te bekijken of een operatie noodzakelijk is of dat het ook met medicijnen verholpen kan worden. Als Benjamin geopereerd moet worden is dit hier eigenlijk bijna onmogelijk om dit te regelen. Zeker omdat de moeder van Benjamin niet meer in beeld is. Als er een operatie geregeld wordt zonder dat de moeder in beeld is zijn er veel papieren nodig om toestemming te krijgen voor de operatie. Dit kost allemaal tijd en dit zal te veel tijd kosten voor Benjamin.

U zult begrijpen dat wij enorm geschrokken zijn van deze berichten.. Wat als hij geopereerd moet worden? Moeten wij dan nogmaals een kindje afstaan aan de dood? Wij kunnen het alleen van Hem verwachten! Laten wij bidden of de uitslagen morgen mee mogen vallen. Wat zijn wij als mensen toch machteloos! Alleen God kan morgen bij het onderzoek uitkomst geven! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.