Ludmilla achtergelaten

Gepubliceerd op 24 november 2018 om 15:11

In de afgelopen weken maakte ik mij erg zorgen om Ludmilla.

Volgens haar moeder en oma eet ze steeds minder en dat is ook duidelijk aan haar te zien. Moeder vertelde mij 2 weken geleden dat ze graag naar Kiev wilde om daar te gaan werken. Er was alleen één 'maar', moeder zou al haar kinderen mee willen nemen, uitgezonderd Ludmilla, omdat zij gehandicapt is. Moeder wilde dat ik Ludmilla mee zou nemen om haar naar het ziekenhuis te brengen, zodat moeder kon gaan werken. Maar zo werkt dat helaas niet, de dokter zal dan heel boos op mij worden als ik Ludmilla zelf naar het ziekenhuis zou brengen. En eigenlijk vind ik het beter dat een kindje bij haar moeder blijft. Maar ik zag ook wel dat het thuis niet meer langer ging zo. Ludmilla werd steeds magerder en kreeg verschillende wondjes op haar lichaam. De hele dag door liepen er kakkerlakken en vliegen over haar gezicht. Het was bijna mensonterend om dit aan te zien. Het liefst zou ik haar hebben meegenomen naar mijn huis. Heerlijk badderen, haar goed eten geven en heerlijk met haar op schoot zitten. Het is zo moeilijk om dit aan te zien... Het enigste wat je dan kan doen is bidden en vragen of Hij toch uitkomst wil geven. Voor vertrek heb ik nog samen met oma en moeder gebeden. 

Een week later (vorige week) ging ik weer Ludmilla bezoeken op het zigeunerkamp. En waar we al bang voor waren was gebeurd. Moeder is vertrokken met 6 kinderen en heeft Ludmilla achtergelaten bij oma. Oma, die al heel oud is, wist ook niet wat ze nu moest doen met Ludmilla. Ze zegt dat ze geen geld heeft om eten te kopen. Ze geeft nu alleen maar koeienmelk aan Ludmilla. Maar hoe lang kan je alleen op melk leven!? Van sponsors hebben we nutri drankjes, waar veel calorieën en vitamines in zitten, gekregen. Elke week brengen we een aantal flesjes, zodat ze toch iets goeds binnen krijgt. Vorige week hebben we van alles nog gegeven aan oma voor Ludmilla; een kinderwagen, kleding, medicijnen en eten. Ik ging weg met het gevoel dat ze op deze manier niet lang meer zal leven... Zal de Heere uitkomst geven? Mag het lijden van Ludmilla stoppen?

Vandaag toen ik naar m'n werk fietste werd ik al gebeld door m'n collega, zij was weer gebeld door de zuster. Ze vroegen ons om hulp, want Ludmilla is achtergelaten in het ziekenhuis door oma. Oma kwam naar het ziekenhuis met Ludmilla, omdat ze ziek is. Ze heeft gezegd tegen de dokter dat ze even naar huis ging om geld en kleding op te halen. Oma is niet meer terug gekomen...

De dokter vroeg ons om het haar van Ludmilla te knippen, omdat ze luizen had. Ook een bad beurt was zeker niet overbodig. Toen ik Ludmilla uit had gekleed zag ik pas hoe mager ze was. Ik schrok erg! 

Nadat Ludmilla in bad was geweest, heerlijk had gegeten en ze uiteindelijk weer in mijn armen lag, was ik dankbaar dat ze nu weer hier mag zijn. 

Wilt u blijven bidden voor Ludmilla, dat ze weer mag gaan aansterken en mag opknappen. Maar ook voor oma en voor moeder die haar 8e kindje verwacht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.