Onderzoeken van Ludmilla

Gepubliceerd op 27 februari 2019 om 21:16

Het is alweer lang geleden dat ik iets over Ludmilla heb verteld.

In de afgelopen nieuwsbrief heb ik u verteld dat Ludmilla weer thuis is na een aantal weken bij ons te zijn geweest in het ziekenhuis. Ludmilla wordt steeds magerder en wij maken ons grote zorgen om hoelang haar lichaampje dit nog zal volhouden. Wij zouden graag verder onderzoek willen laten doen aan het (vermoedelijke) waterhoofd van Ludmilla. Maar is dit allemaal wel mogelijk, en waar en hoe? Veel mensen hier uit het ziekenhuis (waar ik werk) zeggen dat medische hulp voor Ludmilla niet meer mogelijk is. Maar wat moeten we anders, wachten totdat ze uiteindelijk sterft?
Alleen de Heere kan uitkomst geven!
Een aantal weken geleden kregen wij goed nieuws! Binnenkort zouden 4 artsen naar ons kerkgebouw komen om gemeenteleden en bekenden te onderzoeken. Deze 4 gespecialiseerde artsen komen van de andere kant van Oekraïne. Het zijn gelovige artsen en ze onderzoeken de mensen gratis. Wij zijn dankbaar met deze gebedsverhoring.
Afgelopen weekend waren deze artsen bij ons in de gemeente. Zaterdag hebben mijn collega en ik Ludmilla met haar moeder opgehaald uit het zigeunerkamp en naar het kerkgebouw waar deze artsen spreekuur hielden gebracht.
Één van de artsen vertelde ons dat we een andere specialist nodig hebben, namelijk een neuroloog (dit hadden wij al wel verwacht). Ze hebben ons uitgelegd welke stappen we moeten ondernemen om een doorverwijzing te krijgen naar de juiste specialist in een ziekenhuis hier ver vandaan.
Ludmilla is door deze artsen niet verder onderzocht, omdat de juiste specialist niet aanwezig was. Maar wij zijn niet voor niets geweest! Het is bij mij weer opnieuw bevestigd dat Ludmilla echt waardevol is, ook al is ze lichamelijk en verstandelijk gehandicapt, blind en doof. Deze arts en mensen uit de gemeente werden geraakt door de situatie van Ludmilla. En dat heeft mij daarin weer opnieuw bevestigd dat haar leventje ook echt waardevol is. Ik wist dit wel, maar door de vele gesprekken met de zusters uit het ziekenhuis waar ik werk, ging ik me soms bijna ook afvragen of het allemaal wel 'zinvol' was. Daarom ben ik dankbaar dat wij niet de enigen zijn die Ludmilla willen helpen. Maar wij kunnen dit alles niet uit eigen kracht, al willen wij nog zoveel voor Ludmilla doen. Alles ligt in Zijn handen! Ik wil u vragen om te blijven bidden voor Ludmilla.
Ik hoop u op de hoogte te brengen als er meer bekend is over de verdere onderzoeken van Ludmilla.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.