Hulp gezocht voor het familiehuis

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 20:56

Zoals ik in de vorige blogs al een beetje had verteld, ben ik vorige week voor een aantal dagen in het Midden-Oosten van Oekraïne geweest.

Een echtpaar uit de gemeente van Oekraïne heeft een aantal maanden geleden een uitnodiging gekregen van een kerkelijke gemeente uit het Midden-Oosten van Oekraïne. De stad Pomichna. De kerkelijke gemeente in Pomichna heeft op het kerkterrein een familiehuis staan dat nog wacht op een echtpaar die hier wil gaan wonen. Het is een groot en mooi huis wat opgezet is door een organisatie uit Duitsland. Deze organisatie helpt om een familiehuis te laten bouwen, geeft een gedeelte van de inrichting en de rest wordt overgelaten aan het gezin zelf dat er komt te wonen.

Dit echtpaar (uit de kerkelijke gemeente waar ik woon) is hier enkele maanden terug wezen kijken. Zij hebben al langer het verlangen om een familiehuis op te richten en kinderen in hun huis liefdevol te mogen opnemen die bij hen mogen opgroeien. Dit echtpaar mag geloven dat het de wil van de Heere is dat zij in dit huis mogen gaan wonen, ook al is dit voor hen ook zeker niet makkelijk. 1200km verderop zullen ze gaan wonen, ver weg van hun familie en vrienden. Maar dat niet alleen, dit deel van Oekraïne is veel armer dan waar ik nu woon. Het echtpaar is nu druk bezig om alle documenten te regelen die nodig zijn om een familiehuis te starten. Ze hopen dat ze samen met hun 3 eigen kinderen deze zomer nog mogen verhuizen naar het Midden-Oosten van Oekraïne.

Alleen is dit gezin volledig afhankelijk van hulp van buitenaf. Ze krijgen uiteindelijk wel kinderbijslag van de aangenomen kinderen, maar dit zal niet voldoende zijn. De verhuiskosten zijn rond de 600 euro. Het eerste jaar zal deze familie nog geen inkomen hebben omdat ze niet gelijk veel kinderen kunnen opnemen Voor het eerste jaar hebben ze €500,- tot €600,- per maand nodig om rond te kunnen komen. Ook is het huis nog niet volledig ingericht. Er zijn nog veel dingen nodig, zoals: beddengoed, handdoeken, keukengerei en een wasmachine. Er is ook een ruimte wat een speelkamer kan worden, maar de kamer is nu nog helemaal leeg. Wat zou het fijn zijn als hier speelgoed kan komen voor de kinderen. Buiten in de tuin is er nog niets waarmee de kinderen kunnen spelen. Ook een speeltoestel zou erg fijn zijn! 

Het echtpaar vraagt om uw hulp! Zou u uw steentje willen bijdragen zodat er 10-12 kinderen liefdevol kunnen opgroeien en nu ook over God en Zijn woord mogen horen. Anders zouden deze kinderen moeten opgroeien tussen de muren van een internaat.

Hoe kunt u helpen? U kunt een eenmalig bedrag overmaken, of maandelijks een bedrag doneren. Alle giften, groot en klein zijn welkom!!

Als u eerst meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met Stefanie: 0610472040 of een mailtje sturen naar tfc@stefanieinoekraine.nl .

Uw gift mag u overmaken naar: NL52 RABO 0314010041

Ten name van: S. de Wildt

T.g.v.: familiehuis Oekraine

Het zal fijn zijn als u wilt en kunt helpen, maar bovenal vragen wij u om voor dit werk te bidden.

Vorige week ben ik zelf een paar dagen in het Midden-Oosten van Oekraïne geweest. Ik ben met de nachtrein heen en weer geweest, met een reistijd van 22 uur.

Ik heb zelf het (nog leeg staande) familiehuis bezocht. Naast dit familiehuis staat een groot huis/gebouw. Dit gebouw kan gebruikt worden voor verschillende projecten. De kerkelijke gemeente heeft het verlangen dat daar een opvang komt voor 18+ jongeren, die begeleid worden totdat ze op eigen benen kunnen staan. Op de beneden verdieping van het gebouw kan een ouderenhuis, huis voor gehandicapte kinderen of een christelijke kleuterschool komen. Ze zijn op zoek naar mensen die dit willen leiden en hier willen komen werken.

Ik weet hoe belangrijk het is dat jongeren die het internaat verlaten eerst nog begeleid worden voordat ze de maatschappij in gaan. (Misschien herinneren jullie je het verhaal van Simeon nog wel? De jongen van 18 jaar die ik heb geprobeerd te helpen nadat hij het internaat verliet). Een goed ouderenhuis en een huis voor gehandicapte kinderen is daar ook niet…

In deze dagen heb ik ook een internaat bezocht waar minderbegaafde kinderen wonen. Het raakt mij als ik zie dat deze kinderen binnen de muren van het internaat moeten opgroeien.

Vanaf het moment dat ik over deze stad (Pomichna) hoorde verderop in Oekraïne, heeft het mij geen moment meer los gelaten. Zou het Gods wil zijn dat ik 1200km verderop ga wonen en werken? Mijn eigen verlangen en mijn thuis ligt in Beregowo (waar ik nu woon), waar ik al veel Oekraïense kennissen heb opgebouwd. Laten we hier voor bidden! Dat we het in Zijn handen mogen leggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.