Bedankt voor uw financiele steun voor Wanja de zendeling

Gepubliceerd op 14 september 2019 om 20:05

2 maanden geleden werd een WhatsApp bericht door veel mensen doorgestuurd.

In dit bericht stond de hulpvraag voor Wanja (zendeling) en zijn gezin. De Heere mocht dit zegenen en zo mocht er sponsoring binnen komen voor Wanja en zijn gezin.

Voor wie hier nog niets van gehoord heeft, zal ik het vertellen.

Sinds afgelopen Januari is Wanja (25) zending geworden in een buitenrayon van Beregowo (Waar ik woon). Wanja is al 5 jaar getrouwd met Vera en ze hebben een gezonde zoon ontvangen die inmiddels 4 jaar is.

In dit buitenrayon mag het werk van de Heere gezegend worden. Het Evangelie mag verkondigd worden en mensen mogen tot geloof komen. Afgelopen zomer is er een kinderkamp gehouden in dit Rayon. Veel kinderen die nog niet eerder van de Heere Jezus hadden gehoord mochten over Hem horen. Als de Heere werkzaam is, zit de boze ook niet stil...

Op een ochtend in de kampweek hield Wanja een preek voor de kinderen. Het onderwerp was ''Gelukkig". ''Wanneer ben je nu echt gelukkig? Echt gelukkig ben je als je de Heere Jezus mag kennen.'' Wanja pakte als voorbeeld een luciferdoosje. Hij stopte in het doosje een cent. Wat hij ook deed met het doosje; scheuren, verbranden, het centje bleef intakt. Het doosje is ons lichaam en ons leven, het centje is onze ziel. Als wij Hem mogen kennen, dan zullen wij gelukkig zijn en blijven, wat er ook aan de buitenkant gebeurt. Al zullen we een been breken, iemand uit onze familie ziek worden of sterven, onze ziel (het centje in het doosje) is en blijft gelukkig, omdat je Hem mag kennen door Zijn verlossingswerk. 

Nog geen 24 uur later tijdens de ochtendgymnastiek van het kinderkamp, brak Wanja op 2 plaatsen zijn arm. In het ziekenhuis bleek dat hij geopereerd moest worden. Even waren er zorgen, hoe moet het nu? Wanja heeft naast zijn zendelingschap ook een beroep als therapeut. Om zo maar te zeggen; hij verdient zijn brood met zijn handen. Hier in Oekraïne krijg je geen uitbetaling als zendeling of dominee. Wanja mocht het vertrouwen hebben in de Heere, Hij zal voor hem en zijn gezin zorgen. Die middag was Wanja weer op het kinderkamp en mocht hij zeggen en laten zien aan de kinderen; wat er ook aan de buitenkant gebeurt, je altijd een gelukkig mens bent en blijft als je Hem mag kennen.

De gebroken arm van Wanja was niet het enige wat hij als tegenslag kreeg. Zijn vrouw is zwanger en er waren grote zorgen om de gezondheid van het ongeboren kindje. Zijn vrouw zou moeten bevallen via een keizersnee (Dit is niet verzekerd zoals in Nederland). Een dag later ging de waterpomp en de boiler kapot. Daarna nog problemen met de riolering en uiteindelijk brandde de laptop nog door. Hun zoontje van 4 jaar kwam in het ziekenhuis terecht met zware longontsteking. Al deze tegenslagen bracht hen op de knieën. Wanja en zijn vrouw mochten het alleen van de Heere verwachten. En Hij hielp hen, er mocht geld binnen komen voor de boiler, waterpomp, gasrekening, medicijnen voor hun zoontje en geld voor de keizersnee. Na de Heere hartelijk dank voor uw financiële steun!

3 weken geleden mochten ze uit Gods hand een gezonde zoon ontvangen, ze hebben hem Nasar genoemd. Het is een wonder van de Heere dat Nasar helemaal gezond is!

Voorlopig zal Wanja nog niet kunnen werken als Therapeut en zal hij zolang dus ook nog geen inkomen hebben. Wanja ziet al deze tegenslagen nu als een zegen, want nu mag hij meer tijd hebben om zendingswerk te doen. Zo mogen we zien dat de Heere alle dingen medewerkt ten goede. 

In dit Rayon is nog geen kerk. Elke zondag worden de mensen uit dit Rayon naar de kerk in Beregowo gebracht. Al enige tijd is het gebed dat hier in dit Rayon ook een kerkgebouw mag komen. Dit voor de zondagsdiensten, kinderclubs en Bijbelstudie. Hier is veel geld voor nodig, wat dit echtpaar niet heeft... Sinds een week hebben ze een gebouwtje op het oog wat te koop staat. Tegenover dit gebouwtje staat een huis/flat wat tegelijkertijd mee verkocht wordt.  Dit alles kost bij elkaar €35000,-. Dit is natuurlijk een heel groot bedrag. Maar als dit naar de wil van de Heere is, dan zal dit geld er komen.

Nu willen ze het gebouw als tijdelijke oplossing elke maand huren voor €100,- per maand. Gisteren ben ik even langs geweest en Wanja was druk aan het verven en ze hopen D.V. over een week de eerste diensten in dit gebouw te kunnen houden.

Wij willen u om gebed vragen voor Zijn werk in dit Rayon dat Zijn volk ook hier uitgebreid mag worden.

Bankgegevens:

ter name van: S. de Wildt

rekeningnummer: NL90 RABO 0115085831

Omschrijving: Wanja zendeling

Liever via de stichting overmaken? Zie rekeningnummer op de website met als omschrijving:

Stefanie de Wildt / 21450 / Wanja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.