Ontwikkelingen Alonka

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 19:46

Met de jongste van het familiehuis, Alonka, zijn een aantal weken geleden verschillende onderzoeken gedaan.

Daarbij is ontdenkt dat ze heupdysplasie heeft. Alonka heeft met 8 maanden een hersentrauma opgelopen nadat haar stiefvader haar heeft geslagen. Hierdoor is haar ontwikkeling stil gaan staan en is ze gehandicapt geworden. Als gevolg van dit ongeval zijn haar ouders uit het ouderlijk gezag gezet. Hierdoor kwam Alonka samen met Dima en Snizsana in het kindertehuis terecht. In het kindertehuis is nauwelijks omgekeken naar de ontwikkeling van Alonka, ze heeft grotendeels alleen maar gelegen terwijl ze al 1,5 jaar was. 

Deze zomer hoopt ze 2 jaar te worden, maar ze loopt nog niet... Elke dag doe ik therapie oefeningen met haar en ze begint nu echt te ontwikkelen. Toen ze 3 maaden geleden hier in het familehuis kwam wonen was haar ontwikkeling nog als een 8 maanden oude baby, terwijl ze al anderhalf jaar was. Nu 3 maanden later is haar ontwikkeling als een 12 maanden oude baby. Ze heeft nu nog steeds een achterstand van 9 maanden, maar we bidden dat ze zich verder mag gaan ontwikkelen en uiteindelijk mag gaan lopen.

 

Nu moet Alonka 3 maanden een spalk tussen haar benen dragen omdat ze heupdysplasie heeft. Elke morgen doe ik met haar ook aangepaste oefeningen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.