Onze twee nieuwe pleegkinderen, Anja en Sophia

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 12:21

Onze 2 nieuwe pleegkinderen, Anja en Sophia, wonen inmiddels al 2 weken bij ons en het gaat naar omstandigheden echt heel goed.

Ik had jullie nog beloofd om wat meer over de achtergrond van Anja en Sophia te vertellen. Anja is 8 jaar en haar zusje Sophia bijna 2 jaar. Zij hebben nog een halfbroer en halfzus, die al wat ouder zijn. Zij kunnen (nog) niet in ons huis opgenomen worden.


Anja heeft met haar broer en zus in heel slechte omstandigheden thuis gewoond. De moeder van de kinderen zorgde niet voor ze. De broer en zus deden dit meer voor hun zusje Anja dan hun moeder deed.
Uiteindelijk bleek de moeder TBC te hebben. Ook was zij zwanger van Sophia. Gelijk na de bevalling is Sophia van moeder weggehaald om besmetting te voorkomen. De moeder liet zich niet vrijwillig behandelen voor de TBC. Daarom werd zij verplicht opgenomen. Alle kinderen zijn het huis uitgehaald en naar een kindertehuis gebracht.


Anja en Sophia hebben in de afgelopen 2 jaar in een verschillend kindertehuis gewoond. De zorg in een kindertehuis hier is niet waar je wilt dat een kind opgroeit. Kinderen in kindertehuizen komen veel liefde en aandacht te kort.

2 weken geleden was het voor Anja en Sophia een grote dag. Ze mochten bij ons komen wonen. Anja en Sophia mogen nu ouders hebben die veel van ze houden. Anja heeft 2 weken geleden haar zusje Sophia ook voor het eerst van haar leven gezien. Wat fijn dat zij nu samen mogen opgroeien!

En hoe het de afgelopen 2 weken gegaan is? Ja, hoe zal ik het zeggen? Druk;-)! Sophia rent door heel het huis heen en begrijpt de woorden “dat mag niet’’ nog niet echt. Anja is een lief, rustig meisje en erg behulpzaam. Ze gaat nog niet naar school, omdat ze eerst een gezondheidsverklaring van de arts moet krijgen. (Het is ook maar de vraag of ze uiteindelijk naar school kan gaan, omdat binnenkort de

quarantaine weer begint.)

Voor ons in het familiehuis is er meer drukte bijgekomen, maar dubbel zoveel vreugde. Met 6 kinderen de hele dag thuis en 2 kinderen die thuis studeren, is het soms een drukte van belang. ;-) Maar wij genieten volop van ze en zijn de Heere dankbaar dat zij in een liefdevol en christelijk huis mogen opgroeien

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.