Dag van het kind

Gepubliceerd op 21 juni 2024 om 21:48

Een aantal weken geleden werd "de dag van het kind" of anders gezegd ‘’de dag van de bescherming van het kind’’ gevierd. De kinderen worden dan in het zonnetje gezet. Zo gingen wij naar een kindertehuis, waar we nog niet eerder waren geweest. Ons was waar verteld dat we daar niet zomaar binnen mochten komen. We hebben vooraf aan ons bezoek gebeden en werden allerhartelijkst verwelkomd. Omdat het een feestdag was traden verschillende kinderen op, zongen liederen en droegen gedichten voor. Kinderen lieten vol trots zien wat ze geleerd hadden. Maar er was niemand die trots op hen kon zijn. Geen ouders van wie ze een schouderklopje krijgen. Het viel me op dat de liederen over de oorlog, bescherming, hoop op vrede gingen. ‘Bescherming van het kind in tijd van oorlog. Kinderen die door de oorlog zijn omgekomen, gewond geraakt of hun ouders verloren hebben, werden herdacht. Vijf 20-jarige jongens die in dit kindertehuis zijn opgegroeid moesten naar het front. De directrice vertelde met tranen in haar ogen dat één van die jongens daar is omgekomen. Zoveel leed en verdriet.
Wij zagen het als een gebedsverhoring dat wij zo’n goede en fijne kennismaking mochten hebben met de directrice. Wij hopen en bidden dat wij ook in dit kindertehuis het Evangelie mogen brengen.
Ook mochten wij de kinderen van het kindertehuis, waar wij elke week komen, in het zonnetje zetten. We hebben goed gevulde schoenendozen uitgedeeld. Ze waren hier heel blij mee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.