Overlijden van Stephan, onze werker in de opslag.

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 09:44

Stephan, onze werker in de opslag, is afgelopen woensdag tijdens zijn werkzaamheden in de opslag plotseling overleden aan de gevolgen van een hartinfarct.

Stephan en zijn vrouw komen uit het oosten van Oekraïne. Vanwege de oorlog moesten zij vluchten naar het westen en kwamen zij in Beregowo terecht. Toen Stephan hoorde van de gaarkeuken kwam hij elke dag samen met zijn vrouw voor een warme maaltijd. Samen bezochten zij ook de dienst die altijd na de warme maaltijd gehouden wordt. Stephan en zijn vrouw mochten het Evangelie horen en ter harte nemen. Zij mochten tot geloof komen en na hun bekering zijn zij gedoopt.
Een half jaar geleden hadden wij een extra werker nodig in de opslag. We hebben Stephan gevraagd om als werker in de opslag te dienen en dat mocht hij aannemen. De opslag is de ruimte waar alle humanitaire goederen aankomen vanuit Nederland. In de opslag word alles gesorteerd voor drie doelgroepen, namelijk de gaarkeuken, vluchtelingen en hulpbehoevende en als laaste het front.
Zo ook woensdag 27 maart. Yura, Stephan en de andere werkers van de opslag waren bezig een busje te laden met levensmiddelen. Dit zou gebracht worden naar Cherson (Oost-Oekraïne). Ook was het de bedoeling om in die plaats te evangeliseren. Plotseling zakte Stephan door zijn benen. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten...
Een grote schok! Maar het geeft ons grote troost te mogen geloven dat Stephan nu tot eer mag zingen van Hem.
De Heere heeft het zo wonderlijk geleid. Stephan en zijn vrouw moesten vluchten, kwamen in Beregowo terecht, hoorde het Evangelie en kwamen tot geloof en bekering.
De dag na zijn sterven was de begrafenis. Op de begraafplaats is het Woord ook open gegaan en heeft het Evangelie geklonken. Dat er uit dit sterven nog nieuw leven geboren mag worden.

Stephan was het ene moment nog bezig om humanitaire goederen in te laden en 5 minuten later was het voor hem eeuwigheid geworden! Een roepstem voor ons allemaal. Bent u, ben jij bereid?
Wij zullen hem missen als broeder en onze trouwe hulp in de opslag. Wij bidden voor zijn vrouw in dit grote verlies.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.