De afgelopen (Kerst)dagen

Gepubliceerd op 30 december 2023 om 19:27

In de afgelopen dagen mocht het Kerst zijn. Over heel de wereld werd er Kerst gevierd. Wij hebben het hier in Oekraïne ook mogen vieren: dat de Heere Jezus Christus voor ons op deze aarde is gekomen om zondaren zalig te maken van hun zonde.

Met Kerst mochten er hier 3 mensen gedoopt worden. Allemaal met een wonderlijke bekering. Zo is één van hen (Vladimir) in aanraking gekomen met het geloof toen hij in de gevangenis zat. Hij begon uit de bijbel te lezen en mocht tot geloof komen. Wat een wonder en Genade van God!

Ook vierden wij Kerst in de kerk. De kinderen van de zondagschool en de jeugd mochten zingen en versjes opzeggen.

Met 2e kerstdag ging ik met Yura, en de kleine Debora naar Uzsghorod. Ongeveer een uur rijden hiervandaan. In Uzsghorod woont tante Galina. Ik ken haar nog van de bijbelstudie, toen ze een aantal jaar geleden nog in Beregowo woonde. Tante Galina is een Godvrezende vrouw. Haar bediening is bidden. In de afgelopen jaren bad ze altijd voor ons; voor mijn genezing, de wettelijke toestemming voor ons trouwen in oorlogstijd, voor de zwangerschap en geboorte van Debora. Nu mochten wij haar met 2e kerstdag bezoeken. Dit was voor haar en ons tot grote vreugde en dankbaarheid!

Deze week mochten wij ook het kerstverhaal vertellen aan de kinderen in het kindertehuis. Ze luisterden aandachtig en voor veel kinderen was het nieuw dat niet de kerstman, kerstboom, kerstkoekjes enzovoort kerst is, maar de Heere Jezus Christus die naar de wereld kwam.

(Kijk op Facebook/Instagram voor filmpjes bij deze blog)

Reactie plaatsen

Reacties

Corrie Verheij
6 maanden geleden

Wat een wonderlijke leiding van de HEERE in jullie leven en wat een mooi werk. De Heere geve Zijn zegen erover, voor de mensen om jullie heen en ook voor jullie zelf.
"Wentel uw weg op de Heere. Hij zal het maken.
Wentelen is soms een zwaar werk voor ons.